Artikel top billede

Her placerer staten millionerne fra 3G-auktionen

Langt fra alle millionerne fra 3G-auktionen ryger tilbage til it-branchen, fremgår det af første del af finanslovsaftalen.

Læs også:
Hård kritik: Finanslovs-udspil en skandale for it-branchen

It-sikkerheden får en økonomisk saltvandsindsprøjtning på 14 millioner kroner årligt i de næste tre år.

Det fremgår af finanslovens første delaftale, som teleforligskredsen med den nye erhvervs- og vækstminister Anette Vilhelmsen (SF) for enden af bordet i går nåede til enighed om.

Den vedrørte de 184 millioner kroner, staten har fået i kassen ved salget af de såkaldte UMTS-licenser, også kaldet 3G-auktionen.

Ellers var der ikke mange overraskelser i forhold til finanslovsudspillet fra august, som dengang fik hårde ord med på vejen af flere it-organisationer.

Som ventet bliver Fornyelsesfonden afløst af en såkaldt Markedsmodningsfond, der får tildelt langt størstedelen, nemlig 135 millioner kroner af puljen årligt fra 2013-15.

"Med omlægningen fokuserer vi på at hjælpe særligt små og mellemstore virksomheder med at overkomme de barrierer, de oplever i markedsmodningsfasen. Der bygges dermed videre på de gode erfaringer fra Fornyelsesfondens hidtidige markedsmodningsindsats," udtaler Anette Vilhelmsen, Erhvervs- og Vækstminister i en pressemeddelelse.

Udover it-sikkerhed gives seks millioner kroner årligt til digitalisering af kulturarven.

Skuffelse i Dansk Industri

De begrænsede digitale indtryk overrasker ikke i Dansk Industri.

"Vi er lidt skuffede, men ikke overraskede. Der er ikke så meget digitalisering i, at det gør noget. Set med vores øjne kunne man nok have kastet lidt mere digitalisering ind," lyder det fra direktør Tom Togsverd fra Dansk Industris it-brancheforening ITEK.

Han har tidligere undret sig højlydt over, at pengene, der stammer fra 3G-auktionen, ikke bliver ført tilbage til branchen. Og han ved endnu heller ikke, hvad han skal vente sig af Markedsmodningsfonden.

Men han ser dog også et par enkelte lyspunkter i aftalen.

"De skal have cadeau for at sætte penge af til it-sikkerhed og selvfølgelig midlerne til digitalisering af kulturarven," siger han.

Indtil videre væbner han sig med tålmodighed på yderligere digitaliseringsinitiativer.

"Regeringen har lovet at komme med en digital strategi til næste år, og vi er inviteret til første snak i næste uge. Så vi må bare vente lidt endnu," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere