Ny strategi for Orange
Orange sætter snart en ny strategi på det danske marked i værk. Den indebærer både øget fokus på at vinde kunder med stort forbrug af mobildata og lanceringen af et nyt lavprisselskab. Målet er at vinde de kunder, der bruger mobiltelefonen mest. Orange vil have mindst 20 procent af mobilmarkedet i alle lande, hvor selskabet opererer, og ifølge direktøren for det danske Orange-selskab, Richard Moat, ligger markedsandelen herhjemme nu på 14 procent. (Børsen)
Nordjysk hosting kan hente en milliard kroner
Det nordjyske hosting-selskab End2end har fået tilsagn fra investorerne, der er villige til at skyde i alt op mod en milliard kroner i selskabet. End2end, der driver hostingcenter for mobilselskabernes indholdstjenester, har indtil videre fået tilført godt en halv milliard kroner. Men investorerne, som blandt andre tæller HP, Cisco og Deutsche Bank, er altså klar med flere penge, hvis det bliver nødvendigt. Foreløbig kræver direktør Søren Ravn større vækst, og det kan betyde, at der skal opkøb til. (Børsen)
Bro-sag trækker ud for Software Innovation
Det er stadig ikke lykkedes norskejede Software Innovation Group at indgå et forlig med broselskabet A/S Storebælt - eller finde ud af, om de to parters udestående ender i retten. Software Innovation har allerede betalt seks millioner kroner tilbage til broselskabet, fordi den norske it-virksomhed afleverede et portal-system for sent. Men selskabet risikerer krav på tilbagebetaling af yderligere 14 millioner kroner. (Børsen)
Spil kopieres flittigt
Antipiratgruppen er træt af, at der ikke bliver gjort noget for at forhindre, at computerspil kopieres ulovligt. Nettet bugner af ulovlige computerspil, som kan hentes hjem via internettet på en dag eller to. "Det er ikke forfærdeligt meget, der bliver gjort for at bekæmpe spilkopiering", siger Torben Steffensen, advokat for Antipiratgruppen. Multimedieforeningen er ikke enig og mener, at det i forhold til andre lande slet ikke ser så slemt ud herhjemme. (Politiken)
Krise for e-handelsprisen
Flere og flere køber varer på internettet, men de elektroniske butikker svigter e-handelsprisen, som er den danske konkurrence om at være bedst til at handle på nettet. I 2003 deltog 200 virksomheder i dysten om prisen. I år har blot 140 virksomheder tilmeldt sig konkurrencen. Det skyldes blandt andet, at det koster 800 kroner at deltage. IT-Brancheforeningen, der står bag prisen, vil nu overveje mulighederne for prisens fremtid. (Morgenavisen Jyllands-Posten)
It-styrelsen holder ikke mål
IT- og Telestyrelsen har problemer med at få løst sine opgaver til tiden. Selv om styrelsen i september 2003 underskrev en resultataftale, var kun fem ud af syv opgaver blevet løst ved årsskiftet. Af de planlagte opgaver manglede styrelsen ved årsskiftet at etablere en ny it-borgerportal samt at udarbejde en udredning om arbejdet med en statistik på it- og teleområdet. Styrelsen peger på tekniske årsager til, at opgaverne ikke er blevet løst. (Morgenavisen Jyllands-Posten)