Artikel top billede

Denne type it vil bane vejen for helt nye produktionsmetoder

De små virksomheder står overfor gennembrud, der for altid vil fornandre deres produktionsmetoder.

Computerworld News Service: Den næste store udvikling i markedet for cloud computing bliver ifølge Tikiri Wanduragala, der er seniorsystemkonsulent hos IBM, at også små og mellemstore virksomheder får adgang til regnekraft på supercomputer-niveau.

Wanduragala fortæller til Computerworld søstermedie i Storbritannien, at han tror, at dette vil ændre produktionsmetoderne hos de mellemstore virksomheder.

"En af de største ting ved fremtiden for cloud computing bliver adgangen til regnekraft på supercomputer-niveau for de mellemstore virksomheder. For eksempel har væskedynamik kun være inden for rækkevidde af flyindustrien og de store bilproducenter," fremhæver han.

"Nu da der er software tilgængelig til almindelige systemer, kan SMV'er nu også bruge det til modellering."

Beregning af væskedynamik gør virksomheder i stand til at modellere strømning af væske og gas, hvilket hovedsageligt er blevet brugt i forbindelse med flyindustriens designarbejde til at udregne, hvilke aerodynamiske kræfter fly udsættes for.

Slut med prototyper

"At SMV'er også får adgang til dette, vil fuldstændigt forandre produktionsmetoderne. En SMV vil ikke længere være nødt til at bygge prototyper for at se, om de fungerer. I stedet bliver det muligt blot at modellere det digitalt," siger Wanduragala.

"Fordelen for virksomhederne ved at have adgang til dette vil betyde, at de kan reagere meget hurtigere, så de kan få ting på markedet hurtigere og ændre deres omkostningsstruktur."

Til det tilføjer han:

"Det har enorme konsekvenser. Det handler om applikationer, der tidligere kun var tilgængelige på store klynger. Dem vil man begynde at se på mindre arrays, og når det sker, vil udviklingen mod regnekraft på supercomputer-niveau, leveret via cloud, begynde at gå meget hurtig."

Wanduragalas vision for fremtiden stemmer godt overens med tiltag for nylig hos fire universiteter i Storbritannien, der er gået sammen om at lancere en supercomputing-hub med det formål at levere services inden for modellering, simulation og analyse til SMV'er.

University of Warwick, University of Birmingham, University of Nottingham samt Queen Mary, University of London har hver investeret 13,9 millioner kroner i high performance computing-centret MidPlus, mens forskningsfinansieringsorganet EPSRC har investeret 18,5 millioner kroner i projektet.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere