Dansk IT: TDC skal betale større erstatning

Dansk IT og Novo Nordisk har anket en dom, selv om TDC skal betale penge tilbage til Novo. Erstatningen for overprisen for faste datalinier var nemlig alt for lille, mener Dansk IT.

Brugerorganisationen Dansk IT har anket dommen i en sag, som organisationen - på vegne af Novo Nordisk - ellers har vundet over TDC.

Men sejren var ikke stor nok, mener Dansk IT, som derfor indbragte sagen for Højesteret lige før jul.

Det sker, for at andre virksomheder kan få erstatning på tilsammen en kvart milliard kroner af TDC.

Novo Nordisk fik i landsretten tilkendt en erstatning på godt en halv million kroner af TDC. Men medicinalkoncernen havde krævet fire gange så meget.

Sagen opstod, da Telestyrelsen konstaterede, at TDC i en årrække havde taget højere priser for datalinier, også kaldet faste eller lejede kredsløb, end det var tilladt ifølge den danske telelovgivning.

Landsretten gav Dansk IT medhold i, at TDC havde taget overpris, men kun i et enkelt år, fra sommeren 1998 til sommeren 1999. Dansk IT mener, at TDC også året forinden tog for meget for datalinierne, og at kunderne, de danske virksomheder, har krav på erstatning for den periode. I Novos tilfælde vil det bringe erstatningen op over to millioner kroner.

TDC har tidligere selv anslået, at det samlede erstatningskrav kan løbe op i en kvart milliard kroner. Derfor var chefjurist Gitte Forsberg også glad, da landsretten kun tilkendte Novo Nordisk erstatning for overprisen på datalinier det ene år.

- Man skal jo huske på, at der er tale om meget kompliceret og ikke særlig klar lovgivning på området, sagde hun dengang til Computerworld Online.

Nu er problemet for Dansk IT og de virksomheder, som måske har penge til gode, at deres sag for domstolene bliver forældet 15. august i år. Til den tid er Højesteret efter alt at dømme ikke færdig med at behandle anken. Derfor håber Dansk IT, at TDC vil være med til at udsætte forældelsesfristen.

Alternativet er, at alle virksomheder og myndigheder, som mener at have penge til gode, hver for sig anlægger deres sag ved domstolene. Det vil blive dyrt - både for dem og for TDC.

Relevant link

Dansk IT's nyhedsservice om sagen mod TDC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere