Artikel top billede

Kidnappede it-rigmands søn: Dømt til fængsel

En officer skal ind og ruske tremmer efter meddelagtighed i kidnapningen af it-mands søn.

En tidligere kaptajn i de russiske specialstyrker, der blandt andet levere bodyguards til præsidenten, er blevet dømt til fire et halvt års fængsel på grund af meddelagtighed i kidnapningen af Ivan Kaspersky, der er søn af Eugene Kaspersky, manden bag it-sikkerhedsfirmaet Kaspersky.

Dengang sagde Eugene Kaspersky, at der var brugen af de sociale medier, der var årsagen til at kidnapningen kunne finde sted.

"Personligt tror jeg, at den vigtigste grund til kidnapningen var den overflod af min søns personlige informationer, der har været tilgængelig på det store russiske sociale netværk Vkontakte, der gav kriminelle mulighed for at følge hans bevægelser, overvåge hans updates og vurdere hans personlige sikkerhedsniveau."

Det skriver Moscow Times.

Flere skal for retten

Ivan Kaspersky blev kidnappet i april 2011, men han blev dog fundet efter allerede få dage efter og frigivet uden blodsudgydelser.

Gerningsmanden Alexei Ustimchuk er blevet dømt ved en militærdomstol, hvor han erklærede sig skyldig i at købe biler, telefoner og andet udstyr, der blev anvendt i forbindelse med kidnapningen.

Der er flere anklagede i sagen, men de har endnu ikke været for retten.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere