E-mail-orm gnaver sig gennem Tyskland

Tyskerne plages i stigende grad af ormen Sober.C, som er den tredje variant i familien. Det har fået sikkerhedsfirmaet Kruse Security til at opgradere risikoen for danske brugere fra lav til middel.

E-mail-ormen Sober.C har levet et forholdsvis stille men foretagsomt liv på tyske pc-systemer, og har efterhånden mangfoldiggjort sig så meget, at danske sikkerhedseksperter tænder for den gule advarselslampe.

Selv om ormen Sober.C langt fra har skabt så megen ravage som artsfællerne Blaster og Sobig, er der grund til at være på vagt, mener sikkerhedsfirmaet Kruse Security. Også de amerikanske kolleger i Network Associates opgraderer ormen fra lav til middel risiko.

Infektion på engelsk og tysk

Ormen kommer ironisk nok ind på pc'erne via e-mails forklædt som advarsler om, at brugerens pc står åben for angreb eller allerede er inficeret via en trojansk hest.

Beskederne er udformet på enten tysk eller ikke særligt formfuldendt engelsk.

Ormen skaber ved aktivering tre kopier af sig selv og går derefter i gang med at afsøge systemerne for nye e-mail-adresser, den kan sprede sig til.

Virus'en er tilsyneladende skabt i beundring for den ravage, som den forgængeren Sobig.F har skabt. I tekststrenge i Sober-koden hyldes skaberen af Sobig.F for sine fortræffeligheder.

Da ormen er en gammel kending, udnytter den, at mange ikke har hentet sikkerhedsopdateringer fra Microsoft og antivirus-udbyderne, som alle har remedier mod Sober.C.

Relevant link

Network Associates om Sober.C.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere