Erstatning til World Online-investorer

En hollandsk domstol har tilkendt de investorer, som i 2000 købte alt for dyre aktier i World Online, erstatning. Tiscali, som senere købte World Online til en brøkdel af prisen, kommer sandsynligvis til at betale.

Det er ikke omkostningsfrit at pumpe værdien af sit selskab op. Det kommer Tiscali sandsynligvis til at mærke på kassebeholdningen, selv om den italienske internetudbyder ikke selv har gjort noget galt.

Tiscali købte den hollandsk-stiftede internetudbyder World Online for 26 milliarder kroner i slutningen af år 2000 - vel at mærke i en ren aktiehandel.

Få måneder for inden havde de oprindelige ejere bragt selskabet på børsen til en helt anden pris, 91 milliarder kroner, og dem betalte investorerne kontant.

Materiale i orden

Investorerne er rasende over, at kursen på aktierne dykkede, straks World Online-aktierne begyndte at blive handlet. De mente, at ledelsen havde stukket dem blår i øjnene og pumpet værdierne op til kunstigt høje niveauer i de glade dotcom-dage.

Investorerne har lagt sag an mod World Online på 25 punkter, og ifølge Tiscali har de kun fået medhold i ét af dem. Det handler om udtalelser, som den daværende ledelse kom med inden børsnoteringen. Dem mener retten ikke, at ledelsen i tilstrækkelig grad uddybede.

Derimod var der ikke noget galt med det skriftlige materiale, som World Online sammen med investeringsbankerne Abn Amro og Goldman Sachs præsenterede investorerne for, inden selskabet gik på børsen.

Skal betale trekvart milliard

Heller ikke den tidligere direktør Nina Brink er dømt for at have gjort noget forkert. Hun ophidsede ellers investorerne voldsomt, da det kom frem, at hun umiddelbart inden børsnoteringen solgte 10 procent af World Online-aktierne til en langt lavere pris, end de blev udbudt til på børsen.

Den hollandske domstol har ikke sat tal på, hvor meget Tiscali skal betale i erstatning, men gruppen af investorer bag sagsanlægget har tidligere anslået beløbet til 750 millioner kroner.

Tiscali ender sandsynligvis med at måtte punge ud og har allerede bebudet en anke.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere