Riskær: Nyt sagsanlæg om Cybercity

Finansmanden Klaus Riskær Pedersen gør klar til at lægge sag an mod ejerne af Cybercity og selskabets tidligere långivere. Han føler sig snydt for en bonus-aftale, han og medarbejderne fik i forbindelse med salget i 2000. Til gengæld har hans familiefond indgået en form for forlig med de nye ejere.

Finansmanden Klaus Riskær Pedersen har bedt sin advokat om at stævne både nye og tidligere ejere af Cybercity, efter aktierne i den danske internetudbyder er handlet mellem to holdingselskaber.

Klaus Riskær Pedersen vil kræve, hvad han betegner som et "stort, tocifret millionbeløb", fordi hans bonusaftale om køb af warrants i internetudbyderen blev annulleret.

Stod selv bag salg
Finansmanden stod selv bag salget af Cybercity til den amerikanske investeringsfond Advent International, som i 2000 betalte en halv milliard kroner for internetudbyderen.

I den forbindelse fik han ifølge eget udsagn ligesom 40-50 andre Cybercity-medarbejdere tildelt warrants for at få del i en fremtidig "upside", som han betegner det.

Ifølge Klaus Riskær Pedersen var det ulovligt, da holdingselskabet bag Cybercity i sommer annullerede de warrants.

Cybercity-stifteren er desuden stødt, fordi de medarbejdere, som fortsat er i selskabet, har fået nye warrants, mens det ikke gælder for dem, som er trådt ud af selskabet. Heriblandt tæller han selv.

- Det skærper omstændighederne, mener Klaus Riskær Pedersen.

- Jeg regner med, at der kan udtages stævning lige før jul eller kort efter nytår, så de rettigheder, der er blevet groft tilsidesat, bliver kompenseret, tilføjer han.

Cybercitys bestyrelsesformand, John Helmsøe-Zinck, finder det "utopisk" af Riskær at tro, at hans warrants er noget som helst værd.

- De warrants udløb automatisk ved sommertid i år, og Cybercity skal være et astronomisk beløb værd, hvis de skulle være så meget som en øre værd, siger han.

Direkte adspurgt, hvad et astronomisk beløb er, svarer bestyrelsesformand:

- Over en milliard kroner.

Lehman Brothers ejer 40 procent

John Helmsøe-Zinck er også formand for bestyrelsen i det nye selskab, Esplanaden Holding, som nu ejer Cybercity-aktierne.

Aktierne er handlet fra et andet selskab, der havde næsten samme ejere. Væsentligste forskel er, at investeringsfonden Lehman Brothers havde lånt det gamle holdingselskab penge. I det nye selskab står Lehman Brothers i stedet for med 40 procent af aktierne.

Cybercity bliver handlet til en pris, der svarer til, at internetudbyderen i dag er 276 millioner kroner værd.

Klaus Riskær Pedersen havde sammen med to britiske og en amerikansk investor forsøgt at købe selskabet, men Riskær erkender nu, at forsøget endegyldigt er slået fejl.

Det er han dog ikke alt for utilfreds med, for hans såkaldte familiefond, som scorede en stor del af fortjenesten ved det oprindelige salg af Cybercity, er nemlig blevet tilgodeset.

Familiefonden havde krav på 155 millioner kroner, hvis Cybercity blev solgt til en høj pris. Det krav så i første omgang ud til at falde bort ved den interne handel med Cybercity-aktierne.

Nu har familiefonden, som først og fremmest udbetaler penge til den konkursramte finansmand, fået en aftale om, at bonus-ordningen bliver ført videre i det nye selskab.

Præcis hvad aftalen indebærer, ønsker John Helmsøe-Zinck ikke at oplyse, og heller ikke Klaus Riskær Pedersen vil sætte beløb på.

Riskær lader dog forstå, at der er tale om et stort beløb i bonus-ordning, men at fonden har måttet nedskrive sit krav, ligesom som de nuværende ejere har vinket farvel til enten aktier eller tilgodehavender i forbindelse med rekonstruktionen.

- Det er et betydeligt beløb, som fonden kan være tilfreds med, siger Klaus Riskær Pedersen.

Han vurderer, at det fokus, som han med sit købstilbud satte på handlen, gjorde det muligt for fonden at forhandle en aftale i stand, og derfor har han heller ikke spildt kræfterne.

- Det købende selskab har sundet sig lidt, lyttet til kritikken, og rettet sig ind efter den, siger Klaus Riskær Pedersen.

John Helmsøe-Zinck siger derimod, at han har forhandlet med familiefonden lige siden januar, og at en aftale ikke kom på plads tidligere, "fordi det ikke hastede".




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere