Artikel top billede

Politi: Brand hos it-afdeling var påsat

Det var en menneskelig handling, der lå bag den brand, der forrige nat hærgede og totalødelagde it-afdelingens lokaler på Odense Hospital.

Læs også: Brand raserer it-afdeling på Odense Hospital

Politiet har fundet klare tegn på indbrud i den kælderbygning, der indtil branden natten mellem onsdag og torsdag husede 100 it-medarbejdere på Odense Hospital.

Alle tegn peger derfor i retning af, at branden i kælderlokalerne var påsat.

"Vi må konstatere, at der har været nogen i kælderen, der ikke skulle have været der. En kælderdør er brudt op i tidsrummet mellem onsdag eftermiddag og aften/nat, og vi vurderer, at branden er startet tæt på midnat. Al strøm i bygningen går klokken to om natten," lyder det fra funktionsleder hos Fyns Politi, Mette Hansen.

Udover det er der ikke mange spor at gå efter.

"Man har ikke fundet noget som helst spor efter gerningsmanden, hverken cigaretskod eller andet."

Der er dog intet, der umiddelbart indikerer, at brandstifteren skulle have haft til hensigt at sætte ild til bygningen.

"Pågældende har ikke været længere inde i bygningen og har ikke gjort forsøg på at komme længere ind end i det pågældende kælderrum, hvor der står gammelt computerudstyr og lidt julepynt og andre ting til opbevaring."

"Hvis man ville brænde det hele af, havde man nok anrettet et bål, men der er ingen tegn på brandbare væsker eller andet. Men om det er uforsigtighed eller kådhed er svært at sige," lyder det fra Mette Hansen, som tilføjer, at der ikke var alarm på døren.

Lige nu står politiet derfor på bar bund.

"Det bliver meget op ad bakke at komme videre herfra, så det vil være dejligt, hvis der er vidner eller andet, der skulle have set noget," lyder opfordringen fra Mette Hansen.

Hospitalets direktør modtager meldingen om den påsatte brand med blandede følelser.

"Jeg er glad for, at det ikke er vores egne systemer, der har startet branden, men omvendt må vi revurdere vores egne sikkerhedssystemer, når et indbrud kan finde sted på den måde," lyder det fra hospitalets direktør Peder Jest.

Også medarbejdere fra Region Syddanmark er blandt de 100 it-medarbejdere, der havde til huse i lokalerne, og som nu går en tid med genhusning i diverse kontorlokaler i møde.

Samtidig kan hospitalet kan vente sig en regning i millionklassen foruden udsigten til et større oprydningsarbejde.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere