Telia vil købe dansk mobilselskab

Teliasoneras koncernchef Anders Igel bekræftede torsdag, at han er på jagt efter et dansk mobilselskab. Reelt er kun Debitel og CBB Mobil interessante, og ingen af dem passer perfekt til Telia, mener dansk analytiker.

Telenors opkøb af Sonofon har ikke mindsket Teliasoneras interesse for at købe et dansk mobilselskab.

Det fremgik ifølge svenske medier, da koncernchef Anders Igel torsdag talte ved en konference for investorer i Gøteborg.

Anders Igel bekræftede for publikum, at Teliasonera er interesseret i at "erhverve en mobilkundedatabase i Danmark", skriver nyhedsbureauet Ticker ifølge svenske Ny Teknik.

Anders Igel har tidligere udtrykt sin interesse for Sonofon. Allerede på pressemødet tirsdag, da Telenor købte amerikanske Bellsouth ud af Sonofon, kom der dog klar besked fra de nye norske ejere.

Morten Karlsen Sørby, som står i spidsen for Telenors norske forretning og sidder i bestyrelsen for Sonofon, slog med direkte adresse til Anders Igel fast, at Telenor ikke har tænkt sig at sælge Sonofon videre.

Ifølge Torben Rune, direktør for telekonsulentfirmaet Netplan, er der derfor kun to kandidater til at blive købt af Telia, nemlig Debitel og CBB Mobil. Orange udelukker han, blandt andet fordi både Orange og Teliasonera har investeret i en 3G-licens og næppe kan få værdi af to licenser.

- Mens CBB Mobil nok er lidt for lille, så er Debitel måske for stor en mundfuld for Telia, vurderer Torben Rune.

Samtidig gør han opmærksom på, at det kan være forbundet med store omkostninger at flytte kunderne til Telias netværk. CBB Mobil og Debitel har ikke deres egne mobilnet. CBB køber sig ind hos Sonofon, mens Debitel benytter både Sonofon og TDC.

Ifølge Torben Rune har Teliasonera dog ikke andet valg end at købe op i Danmark.

- Nettet strammes om Teliasonera, for selskabet kan ikke overleve i Danmark med de kunder, der er i dag, fastslår han.

- Telia står i et dobbeltdilemma. Selskabet skal både købe kunder til GSM og opbygge et nyt 3G-marked, tilføjer Torben Rune.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere