Windows 98 en trussel for virksomheder

Fire ud af fem virksomheder har computere med Windows-styresystemer, som Microsoft fra januar ikke længere udsender rettelser til. Risikoen ved at benytte de gamle Windows-udgaver vil vokse hver dag, og virksomhederne bør med det samme tage maskinerne af internet, opfordrer analyseselskab.

40 procent af alle computere i 670 nordamerikanske virksomheder benytter Windows-versioner, som Microsoft fra januar ikke længere udsender rettelser til.

Det gør virksomheder meget sårbare over for angreb på deres IT-installationer. Analyseselskabet bag undersøgelsen, canadiske Assetmetrix, opfordrer derfor alle virksomheder til straks at pille maskinerne med de forældede Windows-udgaver af internet.

Anledningen er, at Microsoft 16. januar næste år endelig stopper med at udgive både opdateringer og sikkerhedsrettelser til Windows 98, også den stadig udbredte Second Edition.

Det betyder ifølge Assetmetrix' direktør, Steve O'Halloran, at virksomheder vil løbe en stadig større risiko for at få ubudne gæster på deres netværk. Der bliver nemlig fortsat fundet sikkerhedshuller i de gamle Microsoft-styresystemer, og jo længere tid hackerne har til at udnytte dem, jo større er chancen for, at det sker.

Steve O'Halloran siger til nyhedstjenesten Eweek, at Assetmetrix blev overrasket over, hvor mange pc'er i virksomhederne der stadig kører Windows 98 og derfor besluttede at gennemføre undersøgelsen.

Den afdækkede, at 27 procent af de 372.000 undersøgte pc'er kører med Windows 95 eller 98 som styresystem. Yderligere 13 procent har installeret Windows NT 4.0, som Microsoft stoppede med at udgive rettelser til allerede sidste år.

To ud af fem computere i de undersøgte virksomheder benyttede altså styresystemer, som Microsoft efter nytår ikke længere udgiver rettelser til. Til sammenligning kører syv procent med Windows XP.

Kun hver femte virksomhed er helt fri for maskiner med de gamle styresystemer, og Steve O'Halloran mener, at den langsomme udskiftning hænger sammen med den økonomiske nedtur.

Hans opfordring er ganske klar: Alle maskiner, som benytter et styresystem, der ikke længere kommer rettelser til, skal kobles af internet med det samme, med mindre der er tegnet en særlig aftale om rettelser med Microsoft. Dernæst må virksomhederne lægge en plan for, hvordan og hvornår styresystemet kan blive opgraderet.

Det hører med til historien, at et andet Assetmetrix-selskab sælger et værktøj, som hjælper virksomhederne med at lægge en strategi for netop den opgradering.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere