IDC: Trådløst bredbånd galopperer frem

Analysefirmaet IDC spår, at næste år byder på ny kæmpevækst for trådløse bredbåndsnetværk i knudepunkter, hotspots. Europa vil føre an i væksten.

Hotspot-konceptet vil fortsætte sin sejrsgang i Europa næste år, forudser analysevirksomheden IDC.

Andre analyseselskaber har ellers flere gange slået fast, at det er næsten umuligt at tjene penge på at etablere trådløse bredbåndsnetværk, som kunderne kan koble sig på, mens de opholder sig i knudepunkter som lufthavne, hoteller, cafeer og konferencecentre.

Det afholder dog ikke investorerne fra at smide penge i de nye netværk, mener IDC. Næste år bliver antallet af hotspots i Vesteuropa tredoblet, fra 8.000 til 24.000.

I hele verden vil der ved udgangen af næste år være 85.000 knudepunkter, hvor kunderne kan betjene sig af en hurtig internetforbindelse, hvis deres computer er udstyret med trådløst lokalnet, også kaldet WLAN eller Wi-Fi.

Det er en af de forudsigelser, som IDC er kommet med for udviklingen i IT-branchen næste år. Der er nok at glæde sig over for en branche, som har været igennem et par år med smalhals.

IDC har nemlig hævet sit skøn over, hvor stor IT-væksten bliver næste år på hovedmarkedet, det amerikanske.

Virksomheder vil fordoble IT-indkøb

Analytikerne konkluderer, at virksomheder investerer i IT, når de tjener penge, og lige nu er der store plusser på bundlinierne i de amerikanske selskaber. Derfor vil de næste år bruge mellem seks og otte procent mere på IT.

Men de amerikanske IT-virksomheder skal dog ikke glæde sig for tidligt, med mindre de har oprettet afdelinger i lande med lave lønninger som Indien, så de kan konkurrere på prisen.

Ifølge IDC vil de amerikanske virksomheder fordoble deres indkøb af IT-produkter og tjenesteydelser fra andre lande næste år, så det lander på 100 milliarder kroner.

Det bliver også langt fra lutter lagkage at være leverandør af RISC-baserede Unix-servere, mener IDC. Intel-baserede servere med Windows og Linux vil fortsætte fremgangen og overhale de traditionelle Unix-servere i markedsværdi. Ti procent af alle servere i USA ventes næste år at blive leveret med open source-styresystemer Linux.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere