Artikel top billede

Betal med mobilen i gadebutikker

Snart er det slut med at tage tegnebogen med på shopping-turen.

Det eBay-ejede PayPal er kendt for at formidle betalinger på nettet, men nu vil PayPal også ud i de fysiske butikker. Tidligere i år startede PayPal et pilotprojekt med butiksbetaling i USA, og nu lanceres app-konceptet i udvalgte butikker i Storbritannien.

Som ComON kunne fortælle sidste år, har PayPal forsøgt at skabe en billig løsning for detailhandelen, der skal fungere med den eksisterende hardware i butikkerne.

"Grænsen mellem verden på nettet og de fysiske butikker vil snart forsvinde helt. Vi har lavet en undersøgelse blandt store butikskæder i det seneste år, og her tyder resultaterne på, at 2016 vil være året, hvor du ikke længere behøver at tage din tegnebog med på shoppetur. Din mobiltelefon vil være nok", siger Cameron McLean, der er direktør for PayPal i Storbritannien.

PayPals inStore-app kan indtil videre bruges til at betale i 230 udvalgte modebutikker i kæderne Coast, Oasis og Warehouse. Modehuset Karen Millen er også med i aftalen, hvor kunderne kan betale med mobilen uden at skulle aflevere kreditkort-data eller andre oplysninger. Det fungerer også, selvom telefonen ikke understøtter NFC (Near Field Communications).

Hver kunde får en unik stregkode og et transaktionsnummer, som ekspedienten scanner for at modtage betaling fra kundens PayPal-konto. Det hele bliver styret via app'en, der fås til Android og iOS. For at gennemføre betalingen bruges kun en personlig pinkode.

Men PayPal er ikke de eneste, der forsøger at koble nettet og fysiske butikker sammen. Apple har også en Store-app, som kan bruges til at betale i nogle af selskabets egne forretninger.

Ideen er, at man kan gå ind i sin lokale Apple Store, tage det ønskede produkt og gå ud igen uden at tage turen forbi kassen. Man skal blot samle det ønskede produkt op, tage et billede med kameraet i den mobile enhed og vælge "Køb" i applikationen, hvorefter beløbet automatisk bliver trukket på det kort der er associeret med ens Apple ID. Derefter kan man så spadsere ud af butikken.

Disse muligheder tilbydes i øjeblikket i udvalgte Apple-butikker og skal udvides over den kommende tid.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere