Artikel top billede

Hedt opgør om fremtidens sim-kort

Nu forsøger Apple igen at gennemtrumfe sin teknologi som fremtidens standard for sim-kort.

Apple tilbyder nu at andre mobiltelefon-producenter kan få gratis adgang til alle patenter som ligger til grund for den såkaldte "nano-sim" teknologi. Dermed forsøger Apple at vinde støtte til sit forslag for fremtidens sim-kort, der skal diskuteres senere i denne uge på et møde hos European Telecommunications Standards Institute (ETSI).

Det er bloggen Foss Patents, der kan fortælle om Apples tilbud. Bloggeren Florian Müller har fat i et brev fra Apple til ETSI, hvor man lover at der bliver licensfri adgang til teknologien - under den betingelse, at den bliver godkendt som standard.

Apple er ellers kendt for at beskytte sin intellektuelle ejendom, men denne gang forsøger man altså at signalere, at man er klar til at dele sin teknologi med resten af branchen.

Men Nokia, RIM og det Google-ejede Motorola har deres egne forslag til fremtidens sim-kort. Det klassiske sim-kort har eksisteret i 20 år. Nano-sim er omkring 30 procent mindre end Micro-sim-formatet, som allerede er mindre end det normale sim-kort. Med en adapter kan det også bruges i ældre telefoner.

Det ser ud til at Apple's version vil kræve en skuffe til kortet - ligesom det allerede kendes på iPhone og iPad - mens Nokias løsning klarer sig uden skuffe og skulle byde på "betydelige tekniske fordele".

Apple har støtte fra mange af europæiske teleselskaber til sin standard. Samtidig har Apple forsøgt at få flere stemmer hos ETSI ved at registrere seks forskellige europæiske datterselskaber som selvstændige medlemmer hos organisationen.

Det vil betyde at hvert selskab får op til 45 stemmer, og dermed kan Apple få flere stemmer end Nokia, der kontrollerer 92 stemmer hos ETSI.

Senere i denne uge skal der stemmes om, hvilken teknologi der skal bruges til nano-sim.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere