Artikel top billede

Rapidshare skal selv finde pirat-links

Tysk domstol tvinger filhosting-site til at søge proaktivt efter pirat-links og fjerne dem.

I sidste uge faldt der dom i sagen mod den såkaldte one-click-hoster Rapidshare i Tyskland. En domstol i Hamborg bekræftede en tidligere afgørelse fra en lavere retsinstans, som betyder at Rapidshare kan gøres ansvarlig for copyright-krænkelser på sin platform.

Retten mente ikke, at Rapidshare har gjort nok for at fjerne pirat-links fra sit site. Det er ikke længere nok at vente indtil man har modtaget en anmeldelse om copyright-krænkelse - Rapidshare skal selv handle proaktivt og undersøge alle links målrettet for at finde muligt pirat-indhold.

Filhosteren kan altså ikke undskylde sig med, at man ikke har haft kendskab til det ulovlige materiale - fordi retten mener, at hosteren er forpligtet til at kontrollere alle links inden de bliver gjort tilgængelige for brugerne.

Hos copyright-foreningen Gema modtager man den nye afgørelse med stor tilfredshed.

"Dommen bekræfter, at Rapidshare skal tage effektive tiltag mod anvendelsen af ulovligt indhold. De tiltag, som man har taget indtil nu, er ikke nok. Især er det ikke nok, bare at slette når man har fået en henvendelse fra rettigheds-haveren," lyder kommentaren.

Men det schweiziske selskab har også fået medhold i retten på flere punkter.  Rapidshare mener at domstolen har erklæret selskabets forretningsmodel for lovlig og henviser samtidig til, at retten har slået fast at pirat-links først er ulovlige i det øjeblik, hvor de bliver gjort tilgængelige for andre brugere på nettet.

Rapidshare er en af verdens største såkaldte sharehostere med over 160 millioner gemte filer, 500.000 nye uploads per dag og mere end 42 millioner daglige brugere. Den samlede kapacitet på firmaets servere anslås til 10 petabyte. Firmaet tjener penge på at sælge premium-abonnementer.

Hele domstolens afgørelse (på tysk) kan læses her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere