Den danske filmproducent Ronnie Fridthjof er så træt af piratkopiering af sine film, at han nu vil tage sagen i egen hånd.
Han har tænkt sig at "overvåge internetpiraterne" og finde frem til de personer, der henter hans film ulovligt på nettet - og melde personerne til politiet. Det siger han til TV2 News' kulturprogram.
Ronnie Fridthjofs produktionsfirma Fridthjof Film står bag film som "Alle For En", "Julefrokosten", "Armadillo" og "Blå Mænd".
Historien melder intet om, hvilke tekniske hjælpemidler producenten har tænkt sig at tage i brug.
80.000 stjæler
Hans frustration udspringer af, at hans film "Alle for En" med Mick Øgendahl og Rasmus Bjerg i hovedrollerne angiveligt er blevet downloadet ulovligt 50.000 gange de første 14 dage, den mod hans vilje lå på nettet.
Derudover er Fridthjof forarget over, at nærmest ingen bliver retsforfulgt for kopieringen og så få bliver stillet til ansvar for det. Sidste år anlagde RettighedsAlliancen kun 10 fildelingssager.
"Jeg synes, at omfanget og problemet er så stort, at vi nu bliver nødt til at gøre noget. I virkeligheden har jeg ikke lyst til at politianmelde folk, jeg kunne godt tænke mig, at der var en helt anden løsning på den her problematik, men som loven er i dag, er det faktisk det eneste, jeg kan gøre," siger Ronnie Fridthjof til Kulturen på News.
Ronnie Fridthjof er en aktiv debattør i fildelingsdebatten. Sidste år sammenlignede han butikstyveri med ophavskrænkelsen af blandt andet hans film. Han skrev på Politiken:
"Forestil dig, at ud af de 100.000 kunder, der går ind i Bilka hver dag, stjal de 80.000 varerne i stedet for at betale for dem ved kassen".
Han har tidligere agiteret for, at danskere bliver gjort ansvarlig for alt trafik, der finder sted på deres internetforbindelse, og han var indkaldt af kulturministeren til ekspertmøde i januar, da brevmodellen, en måde der muligvis kan dæmme op for pirateri, blev debatteret.
Se hele klippet fra kulturprogrammet på TV2 News her.
Rettighedsalliancen peger på, at interessen for piratfilm er så stor, at den hæmmer lovlige alternativer. For eksempel blev filmen "Dirch", ifølge piratjægernes oplysninger, hentet mindst 12.000 gange på 48 timer, da den blev lagt på nettet.