Invisible
LEGO er et af Danmarks - og verdens - største brands. Derfor har mange forestillet sig, at firmaet vil være blandt de firmaer, der har registreret et af de såkaldte gTLDs. For eksempel .lego eller .brick.
Men klodsfabrikken vil ikke røre de ny domænemuligheder med en ildtang.
LEGOs marketingsfolk og jurister har vurderet fordele og ulemper. Og der er flest ulemper.
"Vi kan ikke se, at det vil hjælpe forbrugeren med nemmere at finde frem til vores sider. Tværtimod. For i stedet for, at vi har én indgang, som, de fleste kan tænke sig til, ligger på en .com-adresse, så vil vi få en masse steder at overvåge, fordi folk i høj grad skulle finde os via søgemaskiner," siger Jan Christensen, Communication Manager i LEGO koncernen.
LEGO har hverken tænkt sig at investere i sit firmanavn som domæne-endelse (.lego) eller mere generiske kategorier (fx. .games eller .brick). Hvert domæne koster op mod en million kroner at registrere.
"Grundlæggende mener vi ikke, at forbrugeren får noget ud af det nye tiltag. Omvendt giver det os en masse ekstra, som vi heller ikke får noget ud af," siger Jan Christensen.
Sociale medier er også krævende
LEGO slipper dog ikke for at skulle overvåge markedet og holde øje med ondsindede eller legitime registreringer af gTLD'er, som kunne narre forbrugerne til at tro, at de var havnet på en officiel LEGO-side.
Men LEGO vil ikke proaktivt udnytte den nye mulighed.
"Vi er ikke vanvittig begejstret for det her. Det hænger primært sammen med, at det ikke giver ny værdi til vores forbrugere og dermed vores markedsføringsstrategi. For eksempel giver sociale medier også en masse ekstra arbejde for os i forbindelse med overvågning af, hvad der bliver sagt om os på nettet, men sociale medier giver samtidigt nogle kæmpe muligheder for at få dialog med vores kunder. Men i forhold til nye domæner mangler vi simpelthen den positive side af ligningen i forhold til at bruge det på en kreativ måde," siger Jan Christensen.