TDC: Bredbåndskunderne vælter ind

TDC har sparet sig til stort overskud og vinder stadig flere bredbåndskunder. Samtidig falder den traditionelle telefoni-forretning, og TDC har skåret voldsomt ned på investeringerne i det danske telefonnet.

Selv om danskerne får stadig mindre regninger for deres fastnettelefoner, så tjener TDC alligevel flere penge. Bredbåndskunderne vælter ind, samtidig med at Henning Dyremose har svunget sparekniven.

TDC har skåret så meget ned, at det danske teleselskab sammen med sit kvartalsregnskab i dag kunne udsende en pressemeddelelse med overskriften "Bedste resultat før afskrivninger nogensinde".

Det dækker over, at TDC i de tre måneder skrabede 4,1 milliarder kroner i kassen, før der er regnet med af- og nedskrivninger. Når de poster, renterne og skatten er trukket fra, er der en milliard kroner tilbage til aktionærerne.

Farvel til 1000 ansatte

TDC har dog hovedsagelig sparet sig til succes. Omsætningen af faldet en smule til 12,8 milliarder kroner, som TDC dog forklarer med, at to udenlandske selskaber ikke længere tæller med i omsætningen. Selv, når der er taget højde for det forhold, steg omsætningen dog kun to procent.

TDC har skilt sig af med næsten 1000 medarbejdere i det forgange år, så der nu arbejder 21.500 i teleselskabet. Udgifterne til løn faldt med 2,5 procent, og også på andre omkostninger er der skåret kraftigt.

Et af de steder er investeringerne i det danske fastnet, hvor Henning Dyremose i forhold til sidste år har sparet fire ud af ti kroner. I tredje kvartal investerede TDC godt en halv milliard kroner.

TDC A/S Kvartalsregnskab
Millioner kronerQ3 2003Q3 2002
Omsætning12.81512.843
Resultat af primær drift (EBIT)1.8241.647
Resultat før skat 1.6383.292
Resultat9942.732
Egenkapital32.82231.988
Antal ansatte21.52622.487
Faldet i investeringerne falder sammen med, at TDC stadig vinder flere ADSL-kunder. 147.000 danskere har det forgangne år meldt sig under TDC-fanerne, så der nu er 366.000 bredbåndskunder i fastnetforretning.

Dertil kommer, at kabel-tv-selskabet har 94.000 kunder koblet op til internet, hvoraf TDC selv betegner de 57.000 som højhastighedskunder.

Men på næsten alle andre områder går fastnetforretningen tilbage. Først og fremmest falder indtægterne fra den traditionelle telefoni. Men også udlejningen af kraftige datalinier til erhvervslivet er gået 16 procent tilbage, ligesom salget af omstillingsanlæg og andre terminaler daler.

Grossistkunder skæpper i mobil-kassen

På mobilmarkedet er TDC ligesom hovedkonkurrenten Sonofon ramt af priskrigen, men den gør ikke helt lige så ondt. Det skyldes, at TDC leverer det netværk, som Telmore og Debitels kunder benytter.

Siden i sommer er der derfor kommet 151.000 nye mobilkunder til, hvis Telmore, Debitel og andre grossistkunder regnes med. Kigger man et år tilbage, er antallet af kunder steget med 474.000, hvoraf de 192.000 får regninger fra TDC, mens resten er hos grossistkunder.

Priskrigen aflæses bedst af, at TDC's kunder nu ringer 16 procent mere end for et år siden. Omsætningen er derimod kun gået syv procent frem, fordi priserne er lavere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere