Artikel top billede

Pirater presser Adobe til billig Photoshop i skyen

Piratkopiering får Adobe til at prissætte kommende sky-tjeneste lavt.

Adobes populære billedbehandlingsprogram Photoshop og andre i den såkaldte Creative Suite lægges snart op i skyen, så forbrugere kan betale i små bidder i stedet for de 17.000 kroner eksklusiv moms den fulde pakke koster, når den købes på traditionelt vis.

Det offentliggjorde Adobe sidste år, og nu er der kommet et prisskilt på den kommende cloudbaserede tjeneste.

Ifølge VentureBeat bliver prisen 50 dollars om måneden (cirka 280 kroner), hvis man betaler for et år af gangen. Ifølge ComONs kilder vil prisen i Danmark blive nogenlunde den samme. Med moms kunne en endelig pris være 350 kroner.

Cloudversionen indeholder udover de fleste CS-programmer også Lightroom samt de nye HTML- og animationsprogrammer Muse og Edge og 20 GB plads til opbevaring af filer i skyen.

En erhvervsløsning kommer til at koste lidt mere.

Stoppe pirateri

Det er tydeligt, at Adobe Creative Cloud, som cloud-pakken kommer til at hedde, er prissat så lavt som muligt for at lokke ubetalende kunder til truget.

Adobes software bliver piratkopieret i stor stil. Især på undervisningssteder. Det er dog en udbredt opfattelse, at Adobe alligevel har nydt godt af piratkopieringen blandt studerende, fordi de på den måde er blevet vænnet til at bruge programmerne og forventer at blive ved med at gøre det, når de kommer ud i erhvervslivet. En medvirkende årsag til, at programmer som Photoshop, DreamWeaver og InDesign er blevet industristandarder i flere brancher.

Creative Cloud kommer på gaden inden sommerferien.

Allerede sidste forår begyndte Adobe at udleje sine programmer på månedsbasis. Prisen var dog ikke til at falde ned af stolen over. Men den lader til at få et kraftigt nøk nedad med det kommende cloud-tilbud.
En måneds betaling for Photoshop alene blev sidste år prissat til 400-600 kroner per måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere