Mandagens aviser om IT

TDC Kabel TV på vej med overskud. Kritik af mobilbranchens interne afregningspriser. Orange til kamp for grossistkunder. Stadig ingen dansk terror-bekendtgørelse.

TDC Kabel TV på vej med overskud

TDC's kabel-tv-selskab er på vej til at tjene penge for første gang i en årrække. Administrerende direktør Niels Breining vil ikke bekræfte, at der er overskud allerede nu, men næste år lover han sorte tal. Samtidig vokser omsætningen mellem 12 og 13 procent om året, og TDC Kabel TV har nu 920.000 kunder. Heraf benytter de 100.000 også kabel-tv-stikkene til internetadgang. (Børsen)

Kritik af mobilbranchens interne afregningspriser

Direktøren for discountselskabet CBB Mobil, Teddy Søgaard Pedersen, langer ud efter de såkaldte samtrafikpriser, som teleselskaberne tager af hinanden for at ekspedere samtalerne ud til kunderne. Teddy Søgaard Pedersen mener, at de priser forhindrer, at mobiltelefonien bliver billigere herhjemme. CBB Mobil lejer sig ind på Sonofons netværk, og direktørens kritik retter sig mod de selskaber, som har egne mobilnet. Udover Sonofon er det TDC, Orange, Telia og 3. (Børsen)

Orange til kamp for grossistkunder

Orange indleder nu et slag for at vinde mobilselskaber, der ikke har egne netværk, som grossistkunder. I dag benytter alle den type selskaber enten TDC's eller Sonofons netværk. Men Orange erkender, at selskabet egne godt 500.000 mobilkunder ikke er nok til at fylde nettet, og ifølge administrerende direktør Richard Moat forhandler Orange nu med flere mindre selskaber. Han vil dog ikke afsløre hvilke. (Berlingske Tidende)

Stadig ingen dansk terror-bekendtgørelse

Der er snart gået to år, siden Folketinget vedtog sin såkaldte terrorpakke. Den indeholder krav til teleselskaberne om at gemme flere oplysninger om kundernes færden i cyberspace end i dag. Men endnu har Justitsministeriet ikke udarbejdet den nødvendige bekendtgørelse og sendt den i høring, og derfor er kravene udmøntet i praksis. Den lange forsinkelse får vicedirektør Jane Eis Larsen til at sætte spørgsmålstegn ved, om politiet har brug for de elektroniske efterforskningsværktøjer, som terrorloven giver dem. (Berlingske Tidende)




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Test manager med agilt mindset

Blue Water Shipping A/S

Senior Developer

Netcompany A/S

Software Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere