Artikel top billede

Bestseller-forfatter opfordrer til piratkopiering

Paulo Coelho opfordrer alle til at hente sine bøger gratis på Pirate Bay.

Forleden startede Pirate Bay en usædvanlig aktion, hvor man inviterer kunstnere til at stille deres værker til rådighed gratis på platformen. Til gengæld bliver Pirate Bay-logoet på forsiden erstattet med et link til den pågældende kunstners musik, film eller bøger.

Den brasilianske bestseller-forfatter Paul Coelho har besluttet sig til at deltage og opfordrer nu alle internet-brugere til at downloade sine bøger fra Pirate Bay. Kvit og frit.

"Salget af mine fysiske bøger er steget siden de bliver uploadet til p2p-sites," skriver Coelho i sin blog.

Han har altså ikke noget imod, at hans værker bliver spredt som piratkopier på nettet. Men han har en lille bøn.

"Du er meget velkommen til at downloade mine bøger gratis og - hvis du nyder dem - købe en papirudgave. På den måde kan vi sende et signal til industrien om, at grådighed ikke nytter noget," lyder hans budskab.

Coelho henviser til det russiske bogmarked som et eksempel på, hvor meget piratkopiering kan bidrage til bogsalget. I Rusland udkom Coelhos bog "Alkymisten" kun i et lille oplag på 3.000 eksemplarer - men den blev hurtigt udbredt i en piratkopieret version online. Coelho opdagede dette og linkede selv til piratudgaven fra sin hjemmeside.

Bogen blev et hit i Rusland - indtil nu er der solgt 12 millioner eksemplarer af den russiske oversættelse.

"På min rejse gennem Rusland mødte jeg flere folk, som fortalte, at det var piratudgaven som gjorde dem interesseret i mine andre bøger," fortæller Coelho i sin blog.

Det er trods alt anstrengende at læse en lang tekst på skærmen - så forfatteren mener, at de fleste kun bruger piratudgaven som en smagsprøve og herefter køber papirbogen, hvis de synes om teksten.

"Jo mere pirateri, jo bedre," lyder Coelhos konklusion.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere