Artikel top billede

Nye Apple-ansatte arbejder på falske produkter

Apples mistro mod sine egne ansatte er så stor, at de bliver sat til at arbejde på falske produkter.

I sin nye bog "Inside Apple" fortæller teknologi-journalisten Adam Lashinsky om den kultur af hemmelighedskræmeri, der kendetegner selskabet. Apple har en stærk mistro til sine egne ansatte. Det betyder at nye udviklere bliver sat til at arbejde med falske produkter - altså ting, som aldrig kommer på markedet. Hvis informationer om dette produkt slipper ud til offentligheden, kan Apple hurtigt finde kilden til lækagen og risikerer ikke, at detaljer om noget vigtigt som en ny iPhone eller iPad slipper ud.

En tidligere Apple-udvikler, der har arbejdet seks år for firmaet, bekræfter dette:

"En af mine venner er seniorudvikler hos Apple. Jeg er sikker på, at han arbejdede på falske produkter i den første del af sin karriere. Det er intenst," siger han ifølge Gizmodo.

Han fortæller også, at ansøgningsproceduren for at blive ansat hos Apple varede i ni måneder. Nu er det selvfølgelig helt normalt med en prøveperiode - men det er alligevel usædvanligt, at dygtige udviklere bliver sat til at spilde deres tid med fantasi-produkter for at teste deres loyalitet.

Han har talt med "mange mange folk", som har arbejdet for Apple, og hans bog beskriver en meget lukket og hemmelighedsfuld organisation, hvor alle medarbejdere - undtagen de øverste topchefer - er tvunget til at fokusere på deres egen specifikke opgave. De må ikke multitaske og kender ikke noget til, hvad der ellers foregår i organisationen.

I bedste spion-stil er Apple altså bygget op på "need to know" princippet - du må ikke vide mere end det, der er nødvendigt for at udføre dit job. Den enkelte Apple-medarbejder aner ikke, hvad der foregår i andre dele af organisationen. Når der annonceres et nyt produkt er det således en lige så stor overraskelse for Apples egne ansatte som for resten af verden.

Apple bliver dermed beskrevet som et "anti-Google". En virksomhed, der bygger sin succes på manglende transparens og en stramt autoritær organisationsstruktur. Det er lige modsat den flade, åbne struktur, der kendetegner Google og resten af internet-branchen. Google er således kendt for at give sine ansatte lov til at arbejde på deres egne projekter en del af tiden - det ville være helt utænkeligt hos Apple.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere