Apple bag supercomputer til lavpris

Apple er på vej til at gøre et comeback på listen over verdens kraftigste computer. Det mest opsigtsvækkende ved klynge-computeren, der er baseret på Macintosh G5, er dog prisen, som kun bliver en brøkdel af, hvad traditionelle supercomputere koster

Apple står for første gang i årevis bag en supercomputer, som står til en topplacering på listen over de kraftigste systemer i verden.

Det er imidlertid ikke så meget ydelsen, som gør Apple-systemet, der bliver bygget på det amerikanske universitet Virginia Tech, til noget særligt, skriver Cnet.

Derimod er prisen ifølge tjenesten enestående. Normalt koster det nemlig mellem 650 millioner og 1,6 milliarder kroner at skrue en superydende computer sammen. Den Apple-baseret klyngecomputer koster universitetet i Virginia 32 millioner kroner.

Ifølge Cnet er det også normalt, at det tager flere år at skrue de højtydende systemer sammen. Apples nye superprojekt blev sat i søen i september.

Helt færdig er den klyngebaseret supercomputer dog stadig ikke. Men testene er i gang, og den har udført 8100 milliarder beregninger per sekund, også kaldet Teraflops. Det er ifølge Cnet nok til at bringe Apple-klyngen ind på en fjerdeplads over verdens kraftigste computer.

Apple-systemet består af 1100 Macintosh G5-computere, hver med to processorer. Den går under navnet "Big Mac" og kan teoretisk udføre 16.800 milliarder beregninger i sekundet. Apple og Virginia-universitetet udnytter derfor foreløbig kun 48 procent af ydeevnen, og systemet fin-tunes stadig. Andre supercomputere presser mellem 67 og 87 procent af den teoretiske tophastighed ud af systemerne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere