De næste mobilkunder er maskiner

På grundlag af polsk udviklingsarbejde er nystartede Signalix et af de selskaber, der leverer løsninger til det forventede boom i kommunikationsløsninger til maskiner. Specielt liberaliseringen på el-markedet forventes at skabe et behov for hurtigere indrapportering af data fra maskiner.

Nu, hvor stort set alle danskere render rundt med en mobil i lommen, fra de lærer at snøre deres sko, til de igen glemmer, hvordan det skal gøres, forventes det næste store marked for kommunikationsløsninger at blive levering af data til og fra maskiner.

Enten i form af maskine-til-maskine-kommunikation, som når vand-, varme- eller elmålere kommunikerer med forsyningsselskabets systemer eller med løsninger hvor mennesker kommunikerer med maskiner.

Specielt ventes liberaliseringen af forsyningsselskaberne at skabe et behov for hurtigere indrapportering.

Længer fremme i Polen

Det danskejede selskab Signalix, der bygger på udviklingsarbejde, der er foretaget i Polen, har udviklet tre typer GSM-baserede kommunikationsløsninger, hvoraf de første to er specifikt rettet mod maskinkommunikation, mens den sidste etablerer streaming af video over de eksisterende mobilnet.

? I Polen er de længere fremme med at udvikle denne type løsninger til mobilnettene. Desuden er det med til at holde Signalix?s priser nede, at vi får fremstillet en del af vore komponenter i Østeuropa, siger direktør Richard Lipski fra Signalix.

Signalix har udviklet en sender, der måler 3 x 3 cm, og som kan monteres på alle typer målere, der er elektroniske eller som har pulsudgang. Denne sender kommunikerer aflæsningsresultater til et lokalt opsamlingsmodul, der indhenter resultater fra op til 30 målere i 50 til 150 meters radius.

På grund af den automatiske resultatindsamling kan dette gøres oftere end tidligere ? for eksempel hvert fjerde minut døgnet rundt. Herved fremkommer et mere præcist billede af forbruget.

Måler el på 84 ungdomsboliger

Opsamlingsmodulet har indbygget et SIM-kort, og da det ikke behøver have en fast IP-adresse kan dette være et taletidskort, hvilket kan være med til at holde prisen på løsningen nede. Informationerne sendes typisk til forsyningsselskabets systemer i form af SMS?er.

Selskabet har blandt andet denne løsning i drift på elmålere på 84 ungdomsboliger i Hillerød.

Signalixs? anden løsning tilbyder fjernstyring i form af muligheden for at tænde og slukke op til otte kontakter og yderligere at måle to variable værdier. Løsningen kan sættes op, så brugeren via en modtager en bekræftelse på, at den beordrede handling er foretaget.

Målerfunktionen kan sættes til at reagere på særlige begivenheder med op til 1.024 linier programmering. Dermed kan en alarm sættes i gang, når måleren når et vist niveau.

Mobil fjernstyring

Fjernstyringssenderen skal været udstyret med en fast IP-adresse, med mindre brugeren vælger at benytte en proxy-server.

Typisk vil man sætte den op til udelukkende at kunne kommunikere med et begrænset antal andre IP-adresser, så ikke hvem som helst kan tænde og slukke for ens udstyr. I alt kan enheden sættes til at kommunikere med 32 IP-adresser, hvilket betyder, at for eksempel alarmer kan sendes til forskellige alt efter tidspunkt og situation.

Endelig har Signalix en videostreaming-løsning, som leverer op til et billede hvert femte sekund i farver via GPRS.

- Det er ikke godt nok til at vise film, men det er en udmærket løsning til en række overvågningsopgaver, og her medfører brugen af mobilnettet, at kameraet kan anbringes mere eller mindre hvor som helst, siger Richard Lipski.

Signalix har indgået en aftale med TDC om at videresælge TDC Mobils trimetri-løsninger i deres udstyr.

Denne artikel stammer fra avisen Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere