HP og EU: Lederskab skal løse IT-krisen

REPORTAGE: Teknologien sætter ikke længere grænserne for udbredelsen af IT og telekommunikation. Derimod skal både det offentlige og virksomhederne investere mere i forskning og uddannelse, lyder det samstemmende fra HP's topchef og EU-kommissionen på den store telemesse i Geneve.

På åbningssessionen med titlen "Helping the world communicate" på telemessen ITU Telecom 2003 søndag kom de to med næsten enslydende meldinger:

Den nuværende krise i tele- og IT-sektoren skal først og fremmest løses ved ledelsesbeslutninger - både på regeringsniveau og i toppen af erhvervslivet.

- Teknologiske begrænsninger kan ikke længere benyttes som undskyldning for ikke at give sig i kast med projekter inden for tele og IT, fastslog Carly Fiorina.

- Det er ikke et spørgsmål om teknik, men om lederskab: I den offentlige sektor handler det om investeringer i uddannelse og i at skabe stabile rammer, der fremmer konkurrence præget af entreprenør-ånd. I erhvervslivet om at sætte fokus på forskning og udvikling, tilføjede hun.

I denne forbindelse mener HP?s topchef, at det går den forkerte vej på uddannelsesområdet i det nuværende, trykkende økonomiske klima.

- Det er foruroligende, at uddannelse og forskning er de første områder, der beskæres, når økonomien går tilbage. Sådan er det gået i langt de fleste af de amerikanske stater, og vi ser den samme tendens i Europa, sagde Carly Fiorina.

- Erhvervslivet har ligeledes et ansvar, når det gælder uddannelse og oplæring. I dag er situationen, at vi ikke uddanner tilstrækkelig mange naturvidenskabelige studerende til at opfylde de behov, vi vil have om ti år. Det er i vores egen interesse at ændre dette, forklarede hun.

EU mod spam

EU-kommissær Erkki Liikanens synspunkter ligner HP-topchefens helt ned til formuleringerne.

- Selv i krisen ser vi, at IT- og teleteknologierne er nøglen til forøgelse af produktiviteten, men der skal mere til end investeringer i pc'er. Der er behov for lederskab, forklarede han på Geneves telemesse.

På regeringsplan er opgaven efter kommissærens opfattelse at skabe regulatoriske rammer, som de nye konvergente IT- og teleløsninger kan udvikle sig inden for. Dernæst skal både det offentlige og erhvervslivet investere i forskning, udvikling og efteruddannelse af arbejdsstyrken.

- Siden foråret har der været tegn på fremgang, og der er grund til forsigtig optimisme, blandt andet fordi både chip- og overførselsteknologierne stadig gør nye fremskridt, vurderede Erkki Liikanen.

Kommissæren nævnte regler til bekæmpelse af spam som et af de tiltag, som, han forudså, bliver nødvendigt, hvis brugerne skal tage ny teknologi til sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere