Artikel top billede

AMD lover billigere ultratynde computere

De kommende ultrathin-computere med AMD's Trinity-chips skal være betydelig billigere end ultrabooks med Intel-processor.

AMD forsøger nu at angribe Intels ultrabook-platform på prisen. Ifølge DigiTimes er AMD snart klar med sine Trinity-chips til ultratynde computere. AMD bruger betegnelsen ultrathin om disse bærbare (Intel har registreret ultrabook som varemærke).

Det ventes at AMD er klar med Trinity i både dual- og quad-core-udgaver til juni. Det anslås at de billigste computere med Trinity vil koste omkring 500 dollar - mens de fleste ultrabooks stadig koster mere end det dobbelte.

Intel kommer dog med sin nye Ivy Bridge-platform til april, der skal sænke prisen for ultrabooks til mellem 700 og 900 dollar. Men det er altså stadig dyrere end AMD-baserede ultrathin-computere.

Ifølge AMD kan Trinity levere omtrent den samme ydelse som firmaets normale notebook-processorer - men strømforbruget er kun det halve (17 watt). Det ligger på niveau med Ivy Bridge.

Det ser altså ud til, at kampen skal stå mellem ultrathin (med Trinity) og ultrabook (med Ivy Bridge).

Intel har dog et klart forspring. Inden årets udgang kommer der omkring 75 forskellige ultrabook-modeller, ifølge Intel, og mange af dem blev præsenteret på CES i Las Vegas. AMD regner kun med 20 ultrathin-modeller. HP, Asus og Acer regnes som de mest sandsynlige producenter.

Det ser ud til at prisen er den eneste faktor, der kommer til at adskille ultrathin- og ultrabook-platformen - funktionerne er stort set de samme (instant on, lang batteritid).

DigiTimes skriver at nogle notebook-producenter frygter, at Trinity og ultrathin-platformen vil udløse et stort fald i prisen for alle ultratynde computere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere