Intel skyder tre milliarder i RAM-producent

Verdens største chipproducent, Intel, investerer tre milliarder kroner i den amerikanske RAM-producent Micron Technology. Intel håber at få adgang til avanceret og hurtig RAM til sine processorer og chipsæt.

Intel har haft den store tegnebog fremme i et forsøg på at sikre sig, at kunderne i fremtiden kan købe RAM, der er med til at sikre en hurtig ydelse i computere med processorer fra verdens største chipproducent.

Intel skyder knap tre milliarder kroner i den amerikanske RAM-producent Micron Technology og kommer til gengæld til at sidde på 5,3 procent af aktierne.

Der er dog ikke tale om et traditionelt aktiekøb, for der følger forpligtelser med milliarderne. Micron skal bruge dem til at udvikle teknologien til at producere DDR2-RAM, som sætter yderligere skub i dataoverførslerne til og fra computerens processor.

Intel ventes næste år at sende et chipsæt på markedet, som understøtter DDR2-RAM, og processorgiganten har med investeringen sikret sig adgang til den hurtige RAM-type.

Større wafers

Samtidig forpligter Micron sig til at gå over til en produktionsteknologi med større silicium-skiver, også kaldet Wafers. De skal op på 300 millimeter i stedet for de nuværende 200 millimeter, fordi det vil gøre det billigere at producere RAM-modulerne.

Intel har forsøgt at sikre sig, at Micron bruger pengene fornuftigt. Hvis ikke RAM-producenten har nået en række mål i 2005, skal Intel ifølge den amerikanske finansavis The Wall Street Journal have 900 millioner kroner betalt tilbage.

Intel har en strategi om at holde RAM-branchen oven vande. Tidligere i år investerede chipgiganten godt 800 millioner kroner i den japanske RAM-producent Elpida Memory. Intel har også investeret i verdens største RAM-producent, koreanske Samsung.

At RAM-branchen lider under hård konkurrence og lavere priser, giver Micron selv det bedste eksempel på. Selskabet offentliggjorde sit kvartalsregnskab, samtidig med at aftalen med Intel blev meldt ud. Regnskabet viste et tab på 815 millioner kroner, selv om omsætningen steg næsten en femtedel. Tabet er dog meget mindre end de knap fire milliarder kroner, som Micron tabte i samme kvartal sidste år.

Intel investerede første gang i Micron i 1998, dengang med 3,3 milliarder kroner. Intel har dog solgt aktierne i RAM-producenten siden da.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere