Trådløst bredbånd til discount-priser

Jyske Redspot, som hidtil har tilbudt trådløst bredbåndsadgang på knudepunkter, går som den første herhjemme ind på privatmarkedet med næsten samme teknologi. Og priserne er helt i bund.

Der ser ud til at være godt nyt til danske bredbåndskunder, når århusianske Redspot som den første udbyder af trådløse bredbåndsopkoblinger i knudepunkter tager skridtet ind på privatmarkedet.

For de færreste kan i dag tilbyde en fast opkobling til internet til den faste pris af 49 kroner om måneden.

Det er imidlertid slagtilbudet fra Redspot, om end der knytter sig en række begrænsninger til det produkt. Men andre priser er også stærkt konkurrencedygtige. For eksempel skal en 2 Mbit/s-linie koste 649 kroner, og en 512/256 kbit/s-linie 249 kroner om måneden. Oprettelsen koster 595 kroner.

Det hele bygger på samme trådløse lokalnetsteknologi, som bliver benyttet i virksomheder, i knudepunkter (hotspots) og i stigende grad i de danske hjem. Den kendes også som IEEE 802.11b, WLAN og WiFi.

Redspot, der har internetveteranen Aksel Lykke Paulsen i spidsen, benytter dog særligt udstyr og antenner til udendørsbrug, så rækkevidden bliver op til 500 meter. Selskabet lader heller ikke alle og enhver koble sig på med deres eget udstyr. Derimod vil selskabet selv levere routere til kunderne.

Første installation går i luften om et par uger i Århus-kvarteret Frederiksbjerg, hvor Redspot selv har hjemme. Fra firmaets egen adresse kan omkring 900 husstande dækkes.

Naboer får eget netværk

De ved endnu ikke, at de er med i forsøget, men vil modtage et tilbud i brevsprækken de nærmeste dage. Det er i det hele taget den måde, som Redspot ønsker at markedsføre sig på, direkte til husstande i de dækkede områder.

Men er naboer i et område interesserede, kan de blot slå på tråden til Aksel Lykke Paulsen. Så kan de også komme med, hvis de ikke bor på landet alt for langt fra hinanden, hvor trådløse lokalnet ikke kan dække.

Ifølge Aksel Lykke Paulsen skulle der dog være økonomi i at nå ud til parcelhusområder, blandt andet fordi der ikke skal mere end 20 tilslutninger til, før han er villig til at sætte et netværk op.

- Mange yngre mennesker dropper fastnettelefonen, og de kan ikke få ADSL. Men de kan godt få vores bredbånd, forklarer Redspot-stifteren.

Han vil ikke sige, hvor meget han investerer i hver sender. Ikke engang hvem der leverer udstyret, vil han ud med.

- Vi brugte en del tid på at finde frem til, hvem der havde noget ordentligt udstyr, og det forspring vil vi bevare længst muligt, siger Aksel Lykke Paulsen.

Tale vigtigere end fildeling

Til gengæld fortæller han gerne, at der er prioritering på netværket, således at for eksempel internet-telefoni og chat kommer igennem før filudveksling, hvis der er trængsel på netttet.

Samme teknologi har gjort det muligt at bestemme, hvilken type af applikation der sender datatrafikken, forklarer Aksel Lykke Paulsen. Så er vi tilbage ved begrænsningen på de billigste opkoblinger.

De vil nemlig ikke kunne benyttes til fildelingstjenester eller til VPN, som mange bruger til sikker dataoverførsel, når de arbejder hjemme. Hvis man vil dele filer eller kommunikere sikkert med virksomhedens netværk, skal man mindst betale 249 kroner om måneden.

Aksel Lykke Paulsen har ikke en fast udrulningsplan for det trådløse bredbåndsnet, men han finder det naturligt at starte i tæt bebyggede områder, hvor etablering er billigst i forhold til antallet af potentielle kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere