Ny spiller på presset Navision-marked

Ciber, tidligere ECsoft, går ind på markedet for Navision-systemer i Danmark. Det skal udgøre 20 procent af forretningen om to år. Direktøren kan godt se, at markedet er presset, men tror på sine medarbejderes tekniske kvalifikationer.

Der bliver endnu mere kamp om pladserne på det pressede marked for at sælge Navision-systemer herhjemme.

Det tidligere ECsoft, som amerikanske Ciber købte i februar, har oprettet en ny afdeling med fokus på systemer fra Navision-ejeren Microsoft Business Solutions.

Direktør Tom Slivsgaard kan godt se, at mange af konkurrenterne på det marked lider, simpelthen fordi markedet er mættet i Navisions hjemland.

Direktøren påpeger, at Cibers styrke er teknisk kompetence. Selskabet udvikler og driver i dag applikationer til Microsoft- og Oracle-platforme og er tekniske konsulenter på ERP-projekter fra tyske SAP.

- Selv om Microsoft Business Solutions-markedet er mættet herhjemme, er det ikke nødvendigvis med velfungerende systemer. Ikke alle vores konkurrenter har den tekniske kunnen til at få systemerne til at spille sammen med databaser og servere, konstaterer Tom Slivsgaard uden at sætte navn på konkurrenterne.

Han har selv hyret et team på fire medarbejdere til at sparke Navision-afdelingen i gang. De kommer også fra en konkurrent, men direktøren vil ikke oplyse hvilken. Afdelingen skal gerne vokse til 20 medarbejdere næste år og det dobbelte det efterfølgende år. Til den tid vil Navision i givet fald generere 20 procent af Cibers danske omsætning, som sidste år landede på 127 millioner kroner.

- Da vi blev købt af Ciber, diskuterede vi, hvilke områder der var interessante at gå ind i. Microsoft Business Solutions var et af dem, fortæller Tom Slivsgaard.

Danmark og Holland er valgt som pilot-selskaber til Ciber-koncernens Navisions-satsning, fordi kompetencen er tilgængelig. Det helt store potentiale for både Ciber selv og for Microsoft ligger dog i at flytte projektet til det amerikanske hjemmemarked.

Men ifølge Tom Slivsgaard er det uundgåeligt, amerikansk ejer eller ej, at Ciber går ind på Navision-markedet.

- Microsoft har ikke købt Navision for danskernes blå øjnes skyld, men fordi der er et kæmpe marked. Der kommer til at ske noget med det produkt, som vi ikke drømmer om i dag. Jeg tror, at det bliver lige så naturligt på virksomhedens systemer, som Office er det i dag, siger Ciber-direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere