Beatles-selskab slæber Apple i retten

Apple Computer har ikke ret til at drive musiktjenesten Itunes, mener det selskab, der varetager rettighederne for The Beatles. Selskabet hedder nemlig Apple Corps.

Ex-beatlerne Paul McCartney og Ringo Starr, samt arvingerne efter John Lennon og George Harrison, er gået i kødet på Apple Computer.

Rettighederne til alt, hvad et af verdenshistoriens største rockorkestre præsterede, er nemlig samlet i et selskab med navnet Apple Corps.

Og Apples Corps bryder sig slet ikke om, at Apple Computer bruger sit navn i markedsføringen af musiktjenesten Itunes, hvor brugerne kan købe og downloade musik på internet.

Apple Corp slæber derfor computerselskabet i retten i Storbritannien, skriver nyhedstjenesten Cnet. Det er ikke lykkedes nyhedstjenesten at finde ud af, hvad Beatles-selskabet ønsker at få ud af retssagen, ud over at selskabet ikke vil se Apple-navnet og logoet med det kvart-spiste æble på musiktjenesten.

Apple Computer troede, at alle sager med ex-beatlerne kom ud af verden, da de to selskaber for 14 år siden indgik et forlig. Dengang betalte Apple Computer ifølge Cnet 184 millioner kroner for at sikre sig sit eget navn og logo.

Sagen opstod i 1989, fordi Beatles-selskabet mente, at computerfirmaet solgte musik-relaterede produkter, først og fremmest software. Forliget indebar, at Apple afstod fra at gå ind i musikbranchen.

Den aftale mener Apple Corps nu, at computerfirmaet løber fra. Apple Computer nøjes med at konstatere, at de to selskaber tolker den 14 år gamle aftale så forskelligt, at det nu er nødvendigt at bringe sagen for en dommer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere