Kold skulder til Riskær-bud på Cybercity

Som ventet vil hverken Cybercity-ejeren Advent International eller likvidatoren i Cybercitys holdingselskab bremse den interne handel med aktierne i den danske internetudbyder. Det betyder et nej til et ellers højere bud på Cybercity fra tre investorer, som den tidligere Cybercity-direktør Klaus Riskær Pedersen har samlet.

Ejerne af Cybercity med den amerikanske investeringsfond Advent International i spidsen har i dag formelt sagt nej til de investorer, som den tidligere direktør Klaus Riskær Pedersen havde samlet til at give et bud på den danske internet-udbyder.

Advent International har hele tiden afvist at være interesseret i at tage imod tilbuddet fra den britiske venturekapitalist Bruce McLaren, den britiske finansmand Michael Goddard og den amerikanske venturekapitalist Frank Caufield.

De har med Riskær som rådgiver budt 290 millioner kroner for 87 procent af aktierne i Cybercity. Desuden indgik Riskærs såkaldte familiefond i buddet med sit tilgodehavende på 166 millioner kroner.

Advent International er ved at sælge Cybercity-aktierne fra et holdingselskab til et andet, og det oprindelige holdingselskab bliver lukket. Salget sker til en så lav pris, omkring 230 millioner kroner, at familiefonden går glip af den bonus, som den fik skrevet ind i kontrakten, da Advent købte Cybercity i 2000.

Riskærs nye investorer havde håbet på hjælp fra den advokat, som er sat til at likvidere det oprindelige holding-selskab, Kurt Skovlund. Men hjælpen udebliver.

I en kortfattet pressemeddelelse konstaterer Kurt Skovlund, at aktionærerne på en generalforsamling torsdag besluttede at afvise købstilbuddet fra det konsortium, som Riskær-investorerne har dannet.

- Aktionærernes afvisning er baseret på en vurdering af både de generelle betingelser og de økonomiske forhold i henvendelsen, skriver Kurs Skovlund i pressemeddelelsen.

Både Klaus Riskær Pedersens investor-gruppe og familiefonden har antydet, at de vil slæbe Kurt Skovlund i retten for at afvise et tilbud, der er højere, end det Cybercity nu bliver solgt for i den interne handel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere