Dansk professor: Nasdaq i ny boble

Professor Jakob Brøchner Madsen fra Københavns Universitet mener, at teknologiaktierne på den amerikanske Nasdaq-børs er midt i en ny, spekulativ boble. Aktierne er steget 50 procent på et halvt år.

"Rystende".

Det ord bruger professor Jakob Brøchner Madsen fra Økonomisk Institut ved Københavns Universitet ifølge dagbladet Børsen om de seneste kursstigninger på den amerikanske teknologibørs Nasdaq.

Professoren mener, at investorer og analytikere har genskabt den IT-boble, som luften gik ud af med et ordentligt knald for tre år siden.

Steget 50 procent

Han peger på, at teknologi-selskabernes aktiekurs er steget med 50 procent det seneste halve år.

Selskaber som verdens største chipproducent, Intel, og verdens største producent af netværksudstyr, Cisco, bliver nu vurderet lige så højt som før dotcom-boblens endeligt.

- En ting er, at boblen i 2000 opstod over 70 år efter krakket i 1929. Men at det skal gentage sig kun tre år efter, er chokerende, siger Jakob Brøchner Madsen til Børsen.

Han er ved at være færdig med en undersøgelse, som viser, at teknologi-selskabernes aktier ikke bør være dyrere end aktierne i andre virksomheder. Teknologi-selskaberne tjener nemlig ikke flere penge.

- I begyndelsen af opturen oplever selskaberne en overnormal profit. Men indtjeningen er kun kortvarigt beskyttet af et teknologisk forspring eller patenter. Historien viser, at konkurrencefordelen og indtjeningen udvandes over tid, forklarer professoren til Børsen.

Jakob Brøchner Madsen får opbakning fra Jyske Bank, der ikke køber mange amerikanske IT-aktier.

- Prissætningen er slet og ret for høj, siger aktiestrateg Henrik Henriksen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere