Tirsdagens aviser om IT

Bedre gang i indkøbsportaler. Mobilpriskrig vil fortsætte. B&O klar med ny telefon til amerikanerne. Datavarehus-ordre til NCR's Teradata.

Bedre gang i indkøbsportaler

Danske virksomheder og myndigheder køber mere ind via indkøbsportaler. Brugen af de generelle indkøbsportaler er fordoblet siden sidste år, siger PLS Rambøll Management. Antallet af brancheportaler vokser også. De er stadig mere benyttede end de brede indkøbsportaler. (Børsen)

Mobilpriskrig vil fortsætte

Priserne på mobiltelefoni er faldet langt hurtigere, end nogen havde forudset, og prisfaldene vil fortsætte. Direktør Torben Rune fra telekonsulentfirmaet Netplan vurderer, at prisen for at tale iu mobiltelefon et minut vil falde til mellem 50 og 60 øre i løbet af et år. En anden teleanalytiker, John Strand, forudser, at priserne for mobiltelefoni vil komme helt ned på fastnetpriser i løbet af et par år. Han påpeger, at mobiltelefonerne allerede truer fastnettet, fordi kunderne kan tale i mobiltelefon tre-fire minutter om dagen alene for, hvad fastnetabonnementet koster. (Berlingske Tidende)

B&O klar med ny telefon til amerikanerne

Den danske elektronikproducent B&O gør klar til at lancere en ny telefon på det amerikanske marked. På designet ligner telefonen fuldstændig den klassiske, buede Beocom 6000-telefon, som bliver solgt herhjemme med den trådløse DECT-teknologi. Men i USA er der tale om helt andre teknologier, så indmaden er udviklet næsten fra grunden. Den amerikanske telefon kan håndtere to linier. (Børsen)

Datavarehus-ordre til NCR's Teradata

Teradata, en division under NCR, der sælger software og hardware til datawarehousing, har vundet en ordre til 20 millioner kroner fra Statoil. NCR's datavarehus skal bruges til at sørge for, at butikkerne på de 1500 Statoil-tankstationer altid har de rigtige varer på hylderne. Ordren blev vundet foran IBM, Oracle og SAS Institute. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere