Artikel top billede

Nu er Microsoft Office kommet som gratis iPad-app

Den nye Office-app vækker så stor interesse, at folk må skrive sig på venteliste.

Brugerne af Apples iPad og iPhone har indtil måttet undvære Microsofts Office-pakke. I stedet er de henvist til Apples iWork-serie, når der skal skrives dokumenter, laves regneark eller præsentationer.

Men nu er der kommet en ny app, der giver iPad-brugerne adgang til en fuld version af Microsoft Office.

Der er ikke tale om den officielle Office-app til iPad, som ifølge rygterne er på vej. Men i stedet er det en gratis app ved navn CloudOn, der giver adgang til en online-udgave af Microsoft Office.

Appen bliver revet væk

Appen blev for nylig gjort tilgængelig i Apples App Store, men er nu blevet midlertidigt fjernet igen.

Den er "udsolgt", skriver virksomheden bag app'en på sin hjemmeside.

Den formulering dækker dog nok i virkeligheden over, at interessen for app'en er større, end virksomhedens servere kan klare og, at det derfor er nødvendigt at begrænse tilgangen af nye brugere.

Men på CloudOns hjemmeside kan du allerede nu skrive dig op, så du får besked, når der bliver åbnet op for nye brugere.

Office på nettet

CloudOn-appen giver dig adgang til en fuld version af Word, men dog med den forskel, at programmet afvikles fra internettet. 

Det vil sige, at hele programmet ikke er gemt på din iPad, og derfor er du i sagens natur afhængig af at være i nærheden af en internetforbindelse for at kunne bruge app'en.

Har du brug for at åbne og gemme dokumenter, sker det via Dropbox.

Minder om fjernstyrings-app 
Du skal dog også være opmærksom på, at CloudOn er en iPad-tilpasset udgave af pc-versionen af Office, og derfor
er den også oprindeligt designet til at blive brugt med tastatur og en mus - og altså ikke med en berøringsfølsom skærm.

Derfor minder bruger-oplevelsen om den, du får, når du bruger en fjernstyringsapp i stil med LogMeIn. Med andre ord er det altså ikke nogen optimal måde at bruge Office på, men det kan være tilstrækkeligt, hvis du har brug for hurtigt at rette nogle dokumenter igennem, mens du er på farten.

Skal du arbejde i længere tid med at skrive tekster eller lave regneark, er Pages og Numbers til iPad fra Apples egen kontorpakke iWork uden tvivl stadigvæk at foretrække. Til gengæld koster Pages og Number hver især 59 kroner i Apples App Store, mens CloudOn er gratis.

Læs også:
Kan du undvære Word? Her er de bedste notat-apps




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere