Artikel top billede

Foto: Vinod Divakaran, Doha Stadium Plus (Foto: Vinod Divakaran)

Efter en uge med Windows Phone: Her er dommen

Føljeton - den endelige dom: Kan en iPhone-dreng lære at elske en Windows Phone? PC World Business Centers journalist har i en uge droppet sin elskede iPhone til fordel for en Windows Phone.

Efter en arbejdsuge med Windows Phone melder spørgsmålet sig:

Vil det mandag morgen være Windows-telefonen eller den gode gamle iPhone, der ligger i min lomme, når jeg møder ind?

Måske er jeg bare et offer for vanens magt, eller måske er iPhonen bare en bedre telefon?

Jeg tør ikke helt sige det, men bottom line er, at Windows Phone ikke har været så overbevisende, at den har kunne få mig til at skifte side - endnu.

Derfor beholder jeg min iPhone

Efter at have tænkt over det igennem den seneste uge er jeg kommer frem til tre grunde til, at jeg ikke er klar til at skifte min iPhone ud.

For det første virker min iPhones brugerflade mere intuitiv, selv om den indrømmet også virker en anelse støvet sammenlignet med Windows Phone. 

For det andet er jeg forelsket i designet og materiale-valget på min iPhone 4.

Selv om en telefon i glas langt fra altid er praktisk, giver kombinationen af glas og stål bare en eksklusiv og umiddelbar følelse af kvalitet, som den Samsung Omnia-telefon med Windows Phone, jeg har brugt den seneste uge, ikke er i nærheden af at opnå. 

Til gengæld ser Nokias nye Lumia-telefon med Windows Phone utroligt lovende ud, og telefoner af denne type har potentiale til at kunne lokke mig over på den anden side af hegnet. 

For det tredje er app-udvalget for småt. Der er for mange apps, der ikke findes til Windows Phone, og jeg vil gerne have en smartphone, hvor jeg har et bredt udvalg af de mange små og smarte apps, der vrimler frem til iPhone og Android-platformen.

Microsoft fortjener ros

Men det smerter mig også en smule, fordi Microsoft fortjener at blive belønnet for at gå sine egne veje og ikke blot efterligne den opskrift, som konkurrenterne har haft succes med.

Windows Phone er nemlig grundlæggende et godt produkt, der dog sandsynligvis får det svært, fordi mange forbrugere efterhånden er så komfortable med deres Android-telefoner og iPhones, at det er bliver overordentligt svært at lokke dem over på den anden side af hegnet.

Det skyldes ikke mindst, at folk nødigt vil sige farvel til deres favorit-apps. Men vi kan håbe, at html5-teknologien, der gør det muligt at udvikle internet-apps, der virker på alle platforme, får sit gennembrud i 2012.

Det kan dog være det rygstød, der er nødvendigt, for at Windows Phone (og måske den hårdt pressede Blackberry-platform) kan få vind i sejlene.

Kunne du også tænke dig at prøve kræfter med Windows Phone, har Microsoft udviklet et lille værktøj i netop html5, der kan give dig en fornemmelse af, hvordan systemet virker.

Du kan prøve det ved at følge dette link.

Læs hele ugen med Windows Phone:

Dag 1: Kan en iPhone-dreng lære at elske Windows Phone?

Dag 2: Derfor er Windows Phone bedre til Facebook end iPhone

Dag 3: Office til Windows Phone er en fis i en hornlygte

Dag 4: Her er de apps, du vil savne på Windows Phone

Dag 5: Microsofts Siri-udfordrer fatter ikke en bjælde




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere