Artikel top billede

Office til Windows Phone er en fis i en hornlygte

Føljeton - dag 3: Kan en iPhone-dreng lære at elske en Windows Phone? PC World Business Centers journalist har i en uge droppet sin elskede iPhone til fordel for en Windows Phone.

Det er som regel en Windows-computer, der bliver tændt for, når de fleste danskere møder op på arbejdet.

Derfor havde jeg med god grund også en klar forventning om, at en Windows-telefon i højere grad er et arbejdsredskab end en iPhone, der dog også har opnået stor udbredelse i erhvervslivet.

Office-pakken er derfor også et af de store salgsargumenter, når Windows-telefoner skal afsættes til erhvervskunderne.

I modsætning til konkurrenterne findes de velkendte Microsoft-programmer som Word, Excel og PowerPoint nemlig til Windows Phone, og de er allerede installeret på telefonen, når du køber den.

Spørgsmålet er dog, om det giver mening for ret mange mennesker at have en kontorpakke på telefonen, eller kan de fleste mon ikke nøjes med en god notetagnings-app?

Eksempelvis har jeg Apples eget tekstbehandlingsprogram Pages installeret på min iPhone og iPad, men har reelt aldrig brugt det på min iPhone.

Kan ikke slå Pages til iPhone

I modsætning til Office på Windows Phone følger Pages dog ikke gratis med iPhonen.

Det koster 59 kroner i Apples App Store i en version, der både virker på iPhone og iPad. Men med Pages får du også noget for pengene. For Office til Windows Phone får godt og grundigt baghjul af Apples Pages.

Nogle vil måske kalde Office-brugerfladen minimalistisk, andre vil bruge ordet skrabet.

I hvert fald virker Pages umiddelbart betydeligt mere lækker og indbydende, og desuden virker Pages totalt gnidningsfrit og æder de fleste Word-dokumenter, mens Microsofts Office til Windows Phone paradoksalt nok brokkede sig, da jeg ville redigere i en artikel gemt som et Word-dokument i 97-2003-formatet.

Med andre ord: Windows Phone har ikke vist sig at være et mere effektivt arbejdsredskab end min gamle iPhone. Derfor skal du nok tænke dig om en ekstra gang, hvis du overvejer at skifte din iPhone ud med en Windows Phone, alene fordi du får adgang til Office-pakken.

God mulitasking

Et sted slår Windows Phone dog iPhonen som arbejdsredskab: På multitaskingen.

Her virker Windows Phone både mere lækker og overskuelig end iPhone. På Windows Phone kan du blot holde tilbage-knappen inde i nogle sekunder, og herefter bladre mellem de åbne vinduer, mens du på iPhone må klikke to gange på home-knappen og herefter blot bladre mellem en række ikoner.

Læs også:

Dag 1: Kan en iPhone-dreng lære at elske Windows Phone?

Dag 2: Derfor er Windows Phone bedre til Facebook end iPhone  




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere