Artikel top billede

Windows XP mister brugere i hobetal - her går de hen

Microsofts aldrende styresystem mister brugere hurtigere og hurtigere.

Læs også:

Windows XP fylder 10 år - her er fremtiden

Computerworld News Service: Microsofts Windows XP mistede igen i sidste måned en stor andel af markedet, idet brugerne fortsat forlader det 10 år gamle styresystem til fordel for Windows 7.

Windows XP mistede i løbet af måneden 2,4 procentpoint, så gennemsnittet for december endte på 46,5 procent, hvilket er et nyt lavpunkt for det aldrende styresystem ifølge webstatistiskfirmaet Net Applications.

XP's nedgang i december er næsten på linje med den rekordstore nedgang i oktober på 2,5 procentpoint.

I de fire måneder fra september til december mistede XP mere end 11 procent af dets andel.

I de fire foregående måneder - fra maj til august - mistede XP kun 3,4 procentpoint eller hvad der svarer til 8,5 procent af dets brugsandel fra 1. maj.

Stort set alle XP's frafaldne brugere går tilsyneladende til Windows 7. Anvendelsen af Microsofts nyeste desktopstyresystem steg med 2,4 procentpoint i sidste måned og nåede dermed op på en brugsandel på 37 procent.

I de samme fire måneder hvor XP mistede 5,9 procentpoint, vandt Windows 7 frem med 6,4 procentpoint og overtog dermed brugerne fra ikke alene Microsofts ældste understøttede styresystem men også fra det fejlslåede Windows Vista.

Microsoft skræmmer XP-brugerne væk

Windows XP's hurtigere og hurtigere nedgang viser, at brugerne har forstået Microsofts budskab om, at styresystemet nu har nået en pensionsmoden alder.

I juli fortalte Microsoft sine kunder, at det var "tid til at komme videre" fra XP, og mindede alle om, at styresystemet ikke længere bliver understøttet på nogen måde efter april 2014.

Tidligere havde teamet bag Internet Explorer kaldt XP for den "laveste fællesnævner" i en forklaring om, hvorfor de valgte, at Internet Explorer 9 ikke skulle kunne køres på det 10 år gamle styresystem.

For to måneder siden, mens Microsoft i al stilfærdighed fejrede 10-års jubilæum for XP's lancering i detailhandlen, begyndte selskabet at bruge mottoet "Standing still is falling behind" - eller på dansk: "Står man stille, falder man bagud" - i et forsøg på at promovere Windows 7 og motivere skiftet fra XP.

Estimaterne baseret på tal fra Net Applications indikerer nu, at Windows 7 vil blive den mest anvendte version af Microsofts styresystemer i april, hvilket er adskillige måneder tidligere, end hvad foregående prognoser har peget på.

Når Windows 8 bliver lanceret - sandsynligvis til oktober - vil Windows 7 sidde på mellem 50 og 52 procent af det samlede marked for styresystemer.

Net Applications udregner brugsandele for styresystemer ud fra data indhentet fra mere end 160 millioner unikke besøgende på 40.000 websites, som firmaet monitorerer for klienter. Det findes mere udførlig statistik over anvendelsen af diverse styresystemer på firmaets website.

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Windows XP fylder 10 år - her er fremtiden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere