Artikel top billede

Microsoft åbner socialt netværk

Det nye sociale netværk So.cl henvender sig kun til studerende. Facebook startede på samme måde.

Microsoft har startet et eksperimentelt socialt netværk under navnet So.cl (udtales "social), som indtil videre kun er tilgængeligt for studerende på få amerikanske universiteter. Facebook startede på samme måde. Det blev lanceret på Harvard-universitetet og først senere blev det tilgængeligt for en bredere målgruppe.

So.cl er udviklet hos Microsoft Research og det understreges at der er tale om et forsøgsprojekt og ikke et færdigt kommercielt produkt. Her skal studerende have mulighed for at kommunikere med hinanden og udveksle informationer.

Indtil videre er So.cl kun tilgængelig på de amerikanske universiteter Washington, Syracuse og New York. For at bruge tjenesten skal man have en Facebook-konto: So.ck trækker også brugerens navn og profilbillede fra Facebook.

De grundlæggende funktioner er de samme, som kendes fra andre sociale netværk. Man kan dele statusopdateringer med tekst, billeder og video, oprette grupper og finde andre studerende med lignende interesser. Men brugerfladen skulle være mere simpel end andre tjenester.

Microsofts egen søgemaskine Bing spiller en central rolle på So.cl. Alle posteringer på So.cl bliver også tilgængelige gennem Bing - medmindre man har markeret, at de skal være private. Video kan deles og ses med andre i såkaldte videopartys.

Projektleder Lili Cheng fortæller at So.cl startede som et forsøg på at forbedre søgemaskinen, men i dag har det skiftet fokus og nu handler det om, hvordan man finde nye samarbejdsformer og nye måder at dele sine kontakter på.

Hos Microsoft Research findes en længere artikel om So.cl.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere