Artikel top billede

Bill Gates afviser at vende tilbage som chef for Microsoft

Microsoft-milliardæren kommer ikke tilbage og redder Microsoft. Firmaet må klare sig selv.

I et interview med den australske avis Sydney Morning Herald afviser Bill Gates enhver tanke om at vende tilbage som chef på fuld tid for Microsoft. Der har ellers været rygter om, at Gates ville vende tilbage og "redde" Microsoft, der er faldet tilbage i forhold til konkurrenter som Google, Amazon, Facebook og Apple - ligesom Steve Jobs vendte tilbage og reddede Apple i halvfemserne.

Men Gates fortæller at han er fuldt beskæftiget med sit velgørende arbejde for Bill & Melinda Gates Foundation og det vil han fortsætte med resten af sit liv.

"Jeg er involveret på deltid for Microsoft, og jeg har været i kontakt med dem i denne uge for at rådgive, men det vil ikke ændre sig. Fonden kræver al min energi og vi mener at vi kan gøre en stor forskel," siger han.

Hos den australske avis kan man også se en videooptagelse af samtalen. Det var det amerikanske magasin Forbes, der havde rapporteret at Gates ville vende tilbage til Microsoft-toppen. Men denne information var baseret på en anonym kilde, som angiveligt havde hørt fra en Gates-bekendt, at han overvejede et sådant skridt.

Det blev omgående sammenlignet med Jobs, som vendte til Apple i 1997 og reddede firmaet fra en truende konkurs. I dag er Apple et af verdens mest værdifulde selskaber.

Nu er Microsoft ikke truet af konkurs. Men firmaets aktiekurs har stagneret i de sidste mange år og firmaet har haft svært ved at slå igennem på de nye platforme som smartphones og tavlecomputere.

Steve Ballmer overtog rollen som chef for Microsoft i år 2000, men Gates fortsatte som chef-softwarearkitekt frem til 2008.

Gates beskriver den nu afdøde Steve Jobs som "genial" i interviewet, men tidligere har de to været knap så venlige overfor hinanden. Gates har beskrevet Jobs som "mærkelig", mens Jobs i sin biografi kritiserer Gates for at være fantasiløs - og for at have stjålet alle ideer til sine produkter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere