Artikel top billede

Microsoft kan gøre Netscape-stifter til topfigur hos Yahoo

Først ruinerede Microsoft hans firma. Nu vil Microsoft måske give ham en ledende rolle hos Yahoo.

Vi skruer tiden tilbage til halvfemserne. Det var dengang, hvor Microsoft og Netscape kæmpede indædt om browser-markedet. Microsoft havde et beskidt trick - firmaet kunne indbygge sin browser direkte i operativsystemet og tvang dermed Netscape i knæ. Firmaets stifter Marc Andreessen solgte Netscape til AOL i 1999 - og det forsvandt i glemslen. Andreessen havde tabt kampen mod Microsoft.

Fast forward til 2011. Det går skidt for Yahoo. Microsoft står på spring til at købe sig ind i selskabet sammen med investeringsfirmaerne Silver Lake og Andreessen Horowitz, der er ejet af selvsamme Marc Andreessen. Denne gruppe er kun en af flere, der byder på Yahoo. Hvis Microsoft får held med sit bud, kan det betyde at Andreessen bliver indsat som ny bestyrelsesformand for Yahoo, skriver AllThingsD.

Han har dog angiveligt store forbehold over ideen om at overtage en ledende rolle hos Yahoo - især fordi han mener, at det bliver en kolossal opgave at redde den skrantende internet-gigant. Desuden frygter han at det vil påvirke hans venskab med en anden af de gamle internet-pionerer fra halvfemserne, Yahoo-stifteren Jerry Yang. Han ejer sammen med medstifteren David Filo stadig 10 pct. af firmaet.

Men det er ikke aversioner mod Microsoft, som skaber problemer. Det ser ud til at Marc Andreessen har lagt sin gamle nag bag sig. Han har allerede samarbejdet med Silver Lake om deres køb og senere salg af Skype til netop Microsoft.

Microsoft og Silver Lake er angiveligt kun interesseret i at overtage en minoritets-aktiepost i Yahoo. Men flere af de andre potentielle købere - herunder kinesiske Alibaba - ønsker helt at overtage firmaet.

Det ser dog ud til at Microsoft-gruppen er den mest sandsynlige kandidat og firmaet har da også allerede fået adgang til at nærlæse Yahoos regnskaber.

Microsoft forsøgte at købe Yahoo for 45 mia. dollar i begyndelsen af 2008, men Yahoo-stifter Jerry Yang afviste dengang tilbuddet.

I dag står Yahoo i en svagere position, hvor den gamle internet-portal er faldet bagud i forhold til Google og Facebook, og det kan gøre en overtagelse mere realistisk. Yahoo er stadig en gigant på nettet med 81,2 mio. besøgende alene på sit nyhedssite i august, og nye ejere kunne måske sparke nyt liv i selskabet.

I starten af september blev Yahoo-chefen Carol Bartz fyret og det blev modtaget som et signal om, at Yahoo er klar til et kursskifte. Yahoo og Microsoft har allerede et tæt samarbejde inden for bannerreklamer og internet-søgning.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Rådgivende it-arkitekter med stærke samarbejdsevner

Netcompany A/S

Software Developer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Underdirektør til gældsområdet

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Serverdrift-specialist til Team Planning Tools
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere