Artikel top billede

Rocker-type beder om penge til Wikipedia

Wikipedia-stifterens bedende øjne er afløst af en programmør, der enten ligner en rocker eller Jesus.

Som ComON kunne fortælle i sidste uge, har Wikipedia-stifteren Jimmy Wales i den seneste tid opfordret brugerne til at donere penge til det brugerskabte internet-leksikon. Det sker én gang om året med en meddelelse, der toner frem i toppen af alle artikler på Wikipedia - og bliver ledsaget af stifterens bedende øjne. I år har blandt andet Google-medstifteren Sergey Brin doneret 2,5 millioner kroner til Wikipedia.

Men mange opfatter det tiggende billede af Jimmy Wales som mildest talt irriterende. Nu er billedet så forsvundet - blot for at blive erstattet af et andet billede, som viser Wikipedia-programmøren Brandon Harris.

Det har vakt stor morskab - ikke mindst hos TechCrunch, hvor man sammenligner den langhårede og sortklædte programmør med alt fra et medlem af Hells Angels til selveste Jesus.

Budskabet er altså klart - giv dine penge til Wikipedia eller det får konsekvenser!

TechCrunch kritiserer også at billedet står i venstre side af skærmen - lige over titlen på den enkelte artikel. Det kan skabe uheldige associationer, hvis man f.eks. søger efter "Jesus" - men en søgning efter "Diane Keaton" frembringer også et interessant resultat.

Hvis man læser beskeden fra Brandon Harris, så lyder han som lidt af en omvendt synder - og en hård negl.

"Jeg har arbejdet for store tech-firmaer, hvor mit job var at bygge elendige ting som skulle stjæle penge fra et eller andet barn der ikke vidste bedre," skriver han.

Her kan man så donere sine penge til Wikipedia, som gerne fremhæver at man har mindre end 100 ansatte til at holde et af nettets 10 mest besøgte sites kørende.

Der er ingen annoncebannere eller andre reklamer på Wikipedia - kun en rocker-lignende figur, der beder om dine penge.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere