Artikel top billede

Hackere skaffede penge til terrorister

FBI og politiet i Filippinerne har anholdt fire hackere, som angiveligt blev hyret af en terrorgruppe til at trænge ind hos AT&T.

FBI mener at der er en direkte forbindelse mellem en saudi-arabisk terrorgruppe og fire hackere, som blev anholdt onsdag i sidste uge i Manila. Det filipinske politi fortæller i en meddelelse at hackerne er trængt ind hos det amerikanske teleselskab AT&T og har forvoldt skade for omkring 10 mio. kr.

Politiet har ransaget flere huse i Manila sammen med FBI og beslaglagt computere og andet udstyr, som hackerne angiveligt har brugt. De anholdte er tre mænd og en kvinde i alderen mellem 21 og 31 år.

Hackergruppens påstående forbrydelser er ikke så usædvanlige - de har angiveligt forsøgt at trænge ind hos en række teleselskaber - men politiet mener at hackerne står i ledtog med en terrorist-gruppe der samarbejder med Al-Queda.

Denne gruppe blev ledet af pakistaneren Muhammad Zamir indtil 2007, hvor han blev anholdt af FBI i Italien. Det menes at gruppen har finanseret terrorangrebene i november 2008 i Mumbai, der dræbte 166 personer.

Zamirs terrorgruppe har brugt de filipinske hackere til at trænge ind hos teleselskaber og plante falske afregninger, hvorefter pengene er blevet kanaliseret videre til terroristerne. Hackerne har så modtaget en provision gennem lokale banker.

Efter Zamirs anholdelse overtog en saudi-araber ledelsen af terrorgruppen og de filipinske hackere fortsatte deres aktiviteter, hedder det i en erklæringen fra politiet.

Men AT&T vil ikke bekræfte tallet på 10 mio. kr. En talsmand for teleselskabet siger til Reuters, at man har "afskrevet nogle fejlagtige afregninger", men vil ikke bekræfte at hackere faktisk er trængt ind i selskabets systemer.

En af de anholdte, den 29-årige Paul Kwan, blev allerede arresteret i 2007 under en international aktion mod hackere med forbindelse til terrorister.

Det filipinske politi har tidligere advaret om at landet mangler lovgivning mod cyberkriminalitet og dermed kan risikere at blive et fristed for hackere og andre cyberkriminelle. Et lovforslag mod it-kriminalitet bliver lige nu diskuteret i landets lovgivende forsamling.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere