Artikel top billede

Tablets genopliver pc-markedet

Hvis tavlecomputeren er en pc, så er pc-markedet faktisk ganske sundt.

Er Apple verdens største pc-firma? De fleste vil nok svare nej til dette spørgsmål. Det er trods alt mindre end hver tiende solgte computer, der er en Mac. Men hos analysefirmaet Canalys har man et lidt anderledes syn på pc-markedet. Her bliver iPad og andre tavlecomputere (det, som Canalys kalder "pads") nemlig regnet som pc'er.

Hvis man regner iPad med, så står Apple klar til at overhale HP som verdens største pc-firma i anden halvdel af 2012. Det fremgår af denne meddelelse fra Canalys.

Til næste år ventes pc-salget at stige med 15 procent til 415 millioner enheder, ifølge analysefirmaet. Men igen - det skyldes kun at Canalys regner tavlecomputere med. Ellers forventes der kun en meget lille vækst på pc-markedet.

I 2011 ventes salget af tablets at ramme 59 millioner enheder - heraf alene 22 mio. i fjerde kvartal - og selvom iPad stadig dominerer, så ventes de nye Kindle Fire og Nook Tablet computere også at erobre en del af markedet i USA.

Canalys mener at Apple allerede er nr. 2 på listen over de største pc-sælgere. Hvis firmaet sender en iPad 3 på gaden til næste år, skulle det være sikkert at Apple kan få førstepladsen.

"Apple har set sin andel af pc-markedet vokse fra 9 til 15 pct. på bare fire kvartaler, selvom iPad-salget på kernemarkedet USA sandsynligvis vil komme under pres i fjerde kvartal som følge af lanceringen af Kindle Fire og Nook til meget konkurrencedygtige priser. HP og Apple vil kæmpe om førstepladsen i Q4, men Apple kan næppe overhale HP før man har lanceret iPad 3," siger Canalys-analytiker Tim Coulling.

Både Gartner og IDC regner kun med vækst på nogle få procent på pc-markedet til næste år. Men Canalys er altså alene om at se tavlecomputeren som en pc - og som det, der kan genoplive et stagnerende pc-marked.

Notebook-salget forventes at ramme 211 millioner enheder til næste år - en vækst på 10 pct. - og Canalys har store forventninger til de nye tynde ultrabooks, men tilføjer samtidig at priserne skal ned.

I EMEA (Europa, Mellemøsten og Afrika) ventes pc-salget at falde med 6 procent i det kommende år - hvis man ikke regner tablets med.

Canalys mener at Thailand-krisen også vil skabe problemer for pc-markedet og den forventede mangel på harddiske vil betyde at produktionen af SSD'er bliver øget. Det vil føre til lavere priser for SSD'er og det kan dermed også gøre ultrabooks og tavlecomputere billigere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere