Hver tredje danske e-mail indeholdt orm

Sobig.F udgjorde næsten en ud af tre e-mails til TDC's kunder, da ormens hærgen var på sit højeste midt i sidste uge. Ormen er stadig aktiv, men da det mislykkedes for den at opdatere sig selv, er angrebet ved at klinge af.

Så er der endegyldigt ved at være noget om, at ormen Sobig.F's angreb er ved at klinge af. Men sikke en uge at kigge tilbage på.

Da ormens hærgen var på sit højeste tirsdag og onsdag, udgjorde den næsten en af ud af tre e-mails, som blev sendt til danske internet-brugere. Det viser tal fra landets største internetudbyder, TDC.

På en normal dag ekspederer TDC mellem halvanden og to millioner e-mails for kunderne. Allerede tirsdag besluttede TDC sig for at bremse alle mails med Sobig.F, ganske enkelt fordi spidsbelastningerne ellers kunne lægge mail-serverne ned.

Det tog lidt tid, inden TDC fik styr på statistikken for, hvor mange mails med Sobig.F selskabet stoppede. Men da den kom op at køre, blev 600.000 mails bremset på ét døgn.

Nem at sortere fra

Ifølge sikkerhedschef Per B. Hansen, TDC Internet, kan tallet have været helt oppe på en million mails, inden statistikken blev lagret korrekt.

Per B. Hansen understreger, at TDC normalt ikke spærrer mails med virus eller orme, heller ikke selv om han er sikker på, at det har hjulpet med til at begrænse spredningen af Sobig.F. Teleselskabet vil nødigt risikere at bremse bare en eneste mail, som en af kunderne skulle have modtaget.

Netop Sobig.F var dog enkel at sortere fra, og derfor var beslutningen om at stoppe ormen heller ikke svær.

Det seneste døgn har TDC stoppet 350.000 Sobig-mails. Selv om en ud af seks mails altså stadig skyldes orme-angrebet, så er der ikke længere tvivl om, at angrebet klinger af.

Det skyldes blandt andet, at det ikke lykkedes orme-programmøren at få den seneste Sobig-variant til at opdatere sig selv. Det skulle være sket ved at kontakte 20 udvalgte computere fredag aften, men dem fik internet-udbyderne lukket for.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere