SCO tjener millioner på Unix-licenser

Unix-ejeren SCO Group regner med, at licens-millionerne fortsætter med at rulle ind på bankkontoen. I første omgang kommer de fra andre IT-selskaber, som vil benytte Unix-koden, og ikke fra Linux-brugere.

SCO Group forventer at tjene mellem 60 og 80 millioner kroner på at sælge licenser til Unix-styresystemet i løbet af dette kvartal.

Det fortalte Unix-selskabet, da det præsenterede sit seneste regnskab. Det viste et overskud på 21 millioner kroner, drevet af netop licensindtægter.

Microsoft og Sun Microsystems har nemlig købt licenser til at bruge Unix-koden. Tilsammen betaler de omkring 90 millioner kroner for rettighederne.

Også i den nærmeste fremtid skal pengene kommer fra andre IT-selskaber, som vil gøre brug af Unix i deres produkter eller udvikling, forudser SCO.

Unix-ejeren sætter endnu ikke forventninger på, hvor mange penge Linux-brugere vil betale. Linux-styresystemet har åben kildekode og er således gratis, men SCO mener, at dele af systemet er tyvstjålet fra Unix.

Derfor har selskabet advaret nogle af verdens største selskaber - og Linux-brugere - om, at de risikerer sagsanlæg. SCO har også anlagt en erstatningssag mod IBM, som dog afviser alle krav.

SCO har også lanceret en licens, som ifølge selskabet gør, at brugerne formedelst 4500 kroner per processor, systemet kører på, kan benytte Linux.

Både IBM, andre Linux-selskaber og en række analytikere har afvist SCO's licens, men selskabet har alligevel annonceret, at en unavngiven kunde blandt de 500 største selskaber i verden har tegnet en Linux-licens.

- Vi tror, at der er et stort potentiale i Linux-licenserne, men vi vil vente og se, hvordan det udvikler sig, inden vi sætter tal på vores forventninger, siger SCO's administrerende direktør Darl McBride.

SCO har hyret advokatfirmaet Boies, Schiller og Flexner til at forsvare sine Linux-rettigheder og havde forventet at bruge en million dollars (6,8 millioner kroner) i kvartalet på advokatregninger, men den faktiske udgift har været under halvdelen af det beløb.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere