Analytiker-smæk til TDC

OPDATERET: Dansk Aktie Analyse langer ud efter TDC, fordi selskabet bogfører store engangsudgifter, som får resten af forretningen til at se mere sund ud, end der måske er belæg for. TDC afviser.

Dansk Aktie Analyse giver i sit seneste månedsbrev teleselskabet TDC tørt på. Dansk Aktie Analyse, der skriver rapporter om de børsnoterede selskaber, mener, at TDC bogfører alt for store engangsomkostninger.

Engangsudgifterne bliver flyttet ud af driftsregnskabet, og dermed kommer driften af selskabet til at fremstå sundere, end der måske er belæg for.

Alene i andet kvartal bogførte TDC 919 millioner kroner som engangsudgifter, hovedsageligt på grund af den igangværende fyringsrunde.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters bruger Dansk Aktie Analyse sarkastisk udtrykket "imponerende" om TDC's bogføring og henviser til regnskabsskandalerne i USA, der ellers har sat fokus på netop regnskabspraksis.

- TDC synes at have held med endnu engang og i et ikke ubetydeligt omfang at benytte sig af engangsposter, hvorved man får billedet af den på kerneforretningen stærkt pressede televirksomhed til at fremstå som en succes, skriver Dansk Aktie Analyse.

Analytikerne konstaterer, at kun meget få har sat spørgsmålstegn ved, om de forbedringer, som TDC venter, "mere eller mindre direkte er betalt via denne konto".

Analytikerne tog ellers pænt imod TDC's regnskab, og så sent som i dag har selskabet fået flere gode anbefalinger. TDC opjusterede i forbindelse med regnskabet forventningerne til årets resultat med 21 procent til 2,3 milliarder kroner - og det er vel at mærke efter engangsposter.

TDC finansdirektør, Hans Munk Nielsen, afviser, at selskabet gør noget forkert i bogføringen af engangsposter.

- Vi har ikke anvendt en kreativ regnskabspraksis og er fuldstændig i overensstemmelse med gældende regnskabsregler, siger han til Reuters.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere