IBM vipper HP af pinden hos Lego

Lego udskifter HP med IBM som leverandør af IT-udstyr de næste fem år. Prisen - og frem for alt den måde, den bliver beregnet på - var altafgørende for den danske legetøjsproducent.

Lego skifter leverandør af IT-udstyr. De næste fem år står der IBM på maskinerne, der tidligere bar Hewlett-Packards logo.

Ifølge dagbladet Børsen var prisen altafgørende for Lego, for IT-direktør Jan Amtoft siger til avisen, at der ikke var den store forskel på teknologien fra de to firmaer.

- Derfor blev det i høj grad et sprøgsmål om, hvem der havde det bedste pristilbud og måske mest brug for en nye kunde, siger han.

Børsen sætter ikke værdi på ordren, men skriver derimod, at Jan Amtoft på to år skal skære 30 procent af Legos IT-udgifter. Aftalen med IBM giver en besparelse på et tocifret millionbeløb hvert år, og dermed har IT-direktøren hentet en tredjedel af de krævede besparelser.

Jan Amtoft er særligt begejstret for den måde, IBM beregner prisen på. Den betyder, at den danske legetøjsproducents betaling afhænger af forbruget.

- Man kan sige, at jeg fra starten får adgang til nogle ekstra hestekræfter, som jeg først betaler for, når jeg tager dem i brug. Omvendt kan jeg også skalere ned igen og betale mindre, når jeg ikke har brug for dem, forklarer Jan Amtoft i Børsen.

Han ser også frem til en forenkling af serverparken. Tidligere skulle Lego holde styr på, hvad han betegner som 400-500 "småmaskiner". Med IBM's udstyr kommer han ned på 40 servere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere