Microsoft: Vi lever allerede op til EU's krav

EU's konstatering af, at Microsoft misbruger sin dominerende stilling, får umiddelbart kun få konsekvenser, vurderer den danske Microsoft-direktør. "Vi har allerede givet, hvad EU beder om," siger han.

Microsoft har allerede leveret, hvad EU beder om, mener den danske Microsoft-direktør Klaus Holse Andersen.

Han har endnu ikke nået at sætte sig ind i detaljerne omkring, hvad EU kræver af selskabet, efter Europa-Kommissionen har fastslået, at Microsoft misbruger styresystemet Windows' monopollignende stilling på softwaremarkedet.

Microsoft har nemlig ikke fået den foreløbige kendelse til udtalelse, før EU offentliggjorde den. Men det første indtryk er, at den ikke kommer til at betyde det store for softwareselskabet.

Har været meget igennem

- Vi har været meget igennem for at imødegå, hvad Europa-Kommissionen beder os om. Det, som Kommissionen nu beder os om, har vi i udstrakt grad allerede gjort i forbindelse med det forlig, som blev indgået i monopolsagen i USA, fortæller Klaus Holse Andersen.

EU kræver blandt andet, at Microsoft sælger Windows uden Media Player.

- Allerede i dag kan en pc-leverandør som HP vælge at tage dele af Windows-styresystemet - for eksempel Media Player - ud og erstatte det med andre produkter, forklarer Klaus Holse Andersen.

Han påpeger, at Media Player først kom ind i EU-sagen for et år siden, selv om sagen har kørt i fire år.

- Vi har gjort meget

EU kræver også, at Microsoft åbner for flere specifikationer, så konkurrenterne bedre kan udvikle server-software, der spiller sammen med Windows.

- Det var også en del af det amerikanske forlig, og vi har allerede offentliggjort flere hundreder API'er (application programming interfaces), siger Klaus Holse Andersen med henvisning til de grænseflader, som andre selskaber har brug for, når de skriver software, der skal fungere sammen med Windows.

- For en måned siden fastslog en dommer, at vi til fulde lever op til kravene i USA. Vi har ingen intentioner om at være på kant med noget som helst, så hvis EU stiller skrappere krav, må vi også leve op til dem, siger den danske Microsoft-direktør.

Men hvordan har du det med at være dansk direktør for et selskab, som to gange bliver kendt skyldig i at misbruge sit monopol?

- Det har jeg det fint med. Siden forliget i USA blev indgået, har vi gjort meget for at sikre, at Windows bliver åbnet, så konkurrenterne fik bedre adgang. Vi har arbejdet sammen med Europa-Kommissionen, blandt andet omkring Passport (Microsoft-teknologi, som giver fælles adgang til en række web-tjenester, red.). Microsoft har gjort en stor indsats for at forstå, hvad der skal til for at være en god medborger i det her, svarer Klaus Holse Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere