EU: Media Player skal ud af Windows

Microsoft misbruger Windows' dominans som styresystem til at give sin egen medieafspiller, Media Player, en fordel i konkurrencen, fastslår Europa-Kommissionen. Enten skal Media Player ud af Windows, eller også skal konkurrenterne ind, siger Kommissionen, som også kræver, at Microsoft giver konkurrenter adgang til mere information om Windows.

Europa-Kommissionen lægger sig op af de amerikanske domstole og fastslår nu, at Microsoft misbruger Windows' monopol-lignende status inden for styresystemer til at tryne konkurrenterne til andre af Microsofts produkter.

Europa-Kommissionen er ude efter to områder, hvor Microsoft nu skal opfylde en række betingelser for at slippe for yderligere tiltale.

Det ene gælder styresystemer til servere i, hvad EU betegner som den lavere ende af markedet. Microsoft holder oplysninger om, hvordan serverstyresystemerne skal arbejde sammen med Windows, for sig selv.

En undersøgelse, som kommissionen har foretaget, viser, at Microsofts hemmelighedskræmmeri forhindrer mange kunder i at vælge konkurrerende software på serverne.

Derfor beordrer kommissionen nu Microsoft til at lukke op for godteposen og fortælle konkurrenterne, hvordan de får deres server-systemer til at spille bedre sammen med Windows.

Samtidig fastslår konkurrencekommissær Mario Monti, at Microsoft bruger ulovlige metoder for at tryne konkurrenterne til selskabets egen medieafspiller, Media Player. De tæller blandt andre Real Player og Appels Quicktime.

To valgmuligheder

Media Player er en fast del af Windows, og kommissionen har spurgt en række af de indholdsleverandører, som udbyder multimedietjenester på internet, om det påvirker, hvilken afspiller de satser på. Det svarede de ja til.

Dermed svækker Microsoft konkurrencen og forhindrer, at det bedste produkt vinder. I sidste ende mindsker det forbrugernes valgmuligheder, konkluderer kommissionen, som giver Microsoft to alternativer.

Enten kan softwaregiganten selv pille Media Player ud af Windows, eller også kan selskabet inkludere konkurrerende produkter.

Kommissionen venter dog lidt med at lade hammeren falde i den fire år gamle konkurrencesag, som den selv betegner som "omfattende og vanskelig". Microsoft får mulighed for en sidste gang at kommentere afgørelsen og de sanktioner, som kommissionen pålægger, inden de træder i kraft.

Relevant link

Europa-Kommissionens udtalelse om Microsoft-sagen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere