HK bag digital fagforening

HK vil markere sig som fagforeningen med den bedste IT-betjening. Foreløbig kan medlemmerne udfylde blanketter online på en ny portal, som HK bruger 20 millioner kroner på.

Fagforeningen HK satser 20 millioner kroner over de næste fem år på en ny portal, der skal udvide servicen til medlemmerne.

I første omgang kan medlemmerne finde blanketter fra både fagforeningen og A-kassen på portalen. Sikkerheden bygger på CPR-nummer suppleret med en pinkode, som HK allerede har sendt ud til medlemmerne.

Det er også muligt at beregne sin egen løn eller opsigelsesvarsel på adressen www.mithk.dk, og de 375.000 medlemmer kan forvente, at portalen bliver udbygget med hjælp og rådgivning inden for blandt andet job, uddannelse og arbejdsløshed de kommende år.

Forbundsformand John Dahl påpeger, at næsten alle HK's medlemmer er på internet dagligt, og at det gør det oplagt at benytte nettet til at udbygge servicen.

- Vi er i en situation, hvor vi skal konkurrere med andre fagforeninger om medlemmerne. For at hævde os i konkurrencen skal vi lave flest mulige ydelser til flest mulige medlemmer af en høj kvalitet. Vi ville aldrig kunne yde så god en service til så mange medlemmer på én gang, hvis de henvendte sig personligt i deres HK-afdeling, siger næstformand Karin Bancsi til HK's eget onlinemagasin, Delta.

Projektleder Bjørn Borup er godt klar over, at HK trods alt ikke kan tilbyde alle ydelser digitalt, men så skal den nye portal give indblik i, hvad HK kan tilbyde hvert enkelt medlem, forklarer han.

HK ser ud til at overhale ingeniørernes fagforening, IDA, som også har ambitioner om at tilbyde landets bedste digitale medlemsservice. IDA indgik i januar et partnerskab med Oracle og var klar til at investere 38 millioner kroner i at udvikle de nødvendige IT-systemer. Oracle skulle hjælpe til mod at få mulighed for at sælge systemerne til andre fagforeninger.

Men allerede i juni gik parterne fra hinanden igen, ifølge ingeniørernes formand, Per Ole Front, fordi de to organisationer ikke passede sammen.

IDA arbejder på at finde en anden IT-leverandør til sin digitale satsning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere